Tuzhurmatu’da Şii milis barikatı!

16-02-2016
Rûdaw
Etiketler Tuzhurmatu Göçzede Şii Heşdi
A+ A-

Tuzhurmatu (Rûdaw) - Selahaddin'in Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleyman Beg nahiyesinde, Şii milislerin bölge halkının evlerine geri dönmesini engellediği bildirildi.

 

Süleyman Beg nahiyesi ve sınırına bağlı 13 köy 1,5 yıl önce IŞİD’in kontrolünden çıkarılmıştı.

 

Rûdaw’a konuşan Süleyman Beg sakinlerinden Ahmed Salih, “Evlerimize dönmek için hükümetten yardım istiyoruz. Bölgemiz IŞİD’den temizlendi” dedi.

 

Rezwan Abdulvahap, ise, “Evlerimiz harap, yuvamız dağılmış durumda” diye konuştu.

 

Tuzhurmatu idaresi, Birleşmiş Milletler (BM), Irak Parlamentosu ve Şii temsilcilere göçzedelerin evlerine geri dönmeleri için birkaç defa resmi talepte bulunduklarını, ancak cevap verilmediğini ifade ediyor.

 

Rûdaw’a konuşan Tuzhurmatu İlçe Meclisi Başkanı Serdar Ahmed, “Konu tamamiyle Bağdat Hükümeti ile Heşdi Şabii güçlerinin kararına bağlı” dedi.

 

Bedir Tugayları Sorumlusu Atıf Necar ise, “Heşdi Şabi başkanlığı tarafından onay verilmesi halinde, bölge halkının evlerine geri dönmesini onaylayabiliriz. Başka türlü mümkün değil” dedi.

 

Selahaddin kentine yaklaşık 100 kilometre mesafede olan Tuzhurmatu, 220 bin nüfusa sahip. Tuzhurmatu’nun yüzde 55’i Kürt, yüzde 15’i Arap ve yüzde 30’u da Türkmen.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli