Kürt sporcu 42 tonluk otobüsü halatla çekti

Erbil (Rûdaw) – Vücut geliştirme sporcusu Macid Yahya, Erbil şehir merkezinde 15 kişinin bindiği 42 tonluk halk otobüsünü halatla çekerek yürütmeyi başardı.

Adını Guinenness Rekorlar Kitabı’na yazdırmak isteyen Kürt sporcu Macid Yahya, Tarihi Erbil Kalesi önündeki meydanda, kalabalık bir sporcu ve traftar önünde, içinde 15 yolcunun bulunduğu 2 katlı halk otobüsünü 51,5 metre yürüttü.

Rûdaw Spor Bültenine konuk olan Yahya, 35 yıldır spor yaptığını, vücut geliştirmeye merak saldığını ve ağır idmanlar yaptığını söyledi.

Daha önce tek katlı otobüs ve ardından da bir kamyomnu halatla çekmeyi başardığını belirten Yahya, “Son olarak Kerkük’te 27 tonluk bir kamyonu 10 metre kadar çekmeyi başardım. Daha sonra adımı Guinness Rekorlar Kitabına yazdırmak için bu otobüsü çekmeye karar verdim. 42 tonluk otobüsü 15 yolcu ile birlikte çekebildim” dedi.

Dünyada bu ağırlıkta bir aracı Kanadlı bir sporcunun 31 metre kadar çektiğini belirten Macid Yahya, “Ben 51.5 metre çektim. Yani 20 buçuk metre daha arttırdım” diye konuştu.

Dün yaptığı şovun videolarını Guinness jürisine gönderdiğini belirten Kürt sporcu, Guinness’ten bir heyetin de hazır bulunduğu ortamda rekorunu tescil etmek istediğini ve bu nedenle Küridstan Bölgesi hükumetinden destek beklediğini söyledi.

Macid Yahya, “Bundan sonraki hedefim bir uçağı, 20 otomobili ve 10 minibüsü çekmek. Fakat bunun maddi ve manevi desteğe ihtiyacım var. Sayın Başbakan’ın bu konudaki desteğini bekliyorum. Mesele uçak çekebilmem için resmi izin ve hazırlık gerekiyor” dedi.