PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel tutuklandı

Haber Merkezi – Bir hafta önce Diyarbakır’da yürütülen bir operasyon sonucu gözaltına alınan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel’in tutuklandığı bildirildi.

Rûdaw'ın elde ettiği bilgilere göre bir haftadır gözaltında olan PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel tutuklandı. 

8 Kasım’da Diyarbakır, İzmir, Mardin ve Antalya'da düzenlenen operasyon çerçevesinde "Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri Hüseyin Baran, Mehmet Asena, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Ali Alkan ve Mehmet Süslü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş başkanı Baki Öndeş ve Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit gözaltına alınmışlardı. 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur), PÊLKURD, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Demokratik Hareketi (TEVGER) ortak bir açıklama yaparak, PSK Genel Başkan Yardımcısı Kürt yazar ve siyasetçi Bayram Bozyel’in gözaltına alınmasını kınamıştı.

Rûdaw’a konuşan PSK Genel Başkanı Mesud Tek konuya ilişkin “Korkmuyoruz ve yolumuzdan dönmeyiz. Arkadaşlarımız gözaltına alınabilir, tutuklanabilir ve hatta öldürülebiliriz de. Fakat biz mücadelemizden vazgeçmeyiz. Nitekim Kürtler, meşru, milli ve demokratik bir mücadele yürütüyor” açıklamasını yapmıştı.

PSK Genel Başkan Yardımcısı ve Bozyel’in avukatı Hasan Dağtekin de Kürt siyasetçinin PKK gerekçesi ile gözaltına alındığını belirterek, “Onlar da kamuoyu da çok iyi biliyor ki Bayram Bozyel’in PKK ile hiçbir alakası yok. Bayram Bozyel aydın, yazar bir şahsiyet ve bu sürece eleştirel yaklaşan biri. PSK gibi bir partide Genel Başkan Yardımcılığı yapıyor ve partimiz de 2016’dan beri yasal faaliyetlerini yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Son 10 yıldır gözaltına alınan gerek aydın, gerek gazeteci ve gerekse de diğer parti üye ve yöneticilerinin gözaltına alındıklarında bağlı oldukları kurum ve örgütlerin programına göre yargılanmadığını söyleyen Dağtekin, “Hepsini PKK/KCK torbasına katıyorlar, ya bu örgütlere üye olduklarını ya da propagandasını yaptıklarını söylüyorlar” dedi.