Görme engelli Sedanur, Türkiye şampiyonu oldu

15-10-2021
Sedanur Alakuştekin (Foto: İHA)
Sedanur Alakuştekin (Foto: İHA)
Etiketler Sedanur Alakuştekîn Diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır'da yaşayan görme engelli Sedanur Alakuştekin, Türkiye şampiyonasında bin 500 metrede birinci oldu. Dünya şampiyonu olmak istediğini belirten Sedanur, kendini engelli görmediğini söyledi.

Diyarbakır'da yaşayan 14 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi, yüzde 85 oranında görme engelli Sedanur Alakuştekin, kendisi gibi görme engelli olan dünya şampiyonu antrenörü Nesim Öner ile birlikte engelleri aşarak Türkiye şampiyonasında 100 metre, 400 metre şampiyonu, Afyon'da yapılan Olimpik Baraj yarışında ise bin 500 metreyi 6 dakikada koşarak Türkiye şampiyonu oldu.

Şu ana kadar 4 madalya alan ve Diyarbakır Muazzez Sümer Teknik ve Meslek Lisesi’nde öğrenci olan Sedanur, uluslararası yarışlara katılmayı hedefliyor.

“Kendimi engelli olarak görmüyorum”

Kendini engelli olarak görmediğini aktaran koşu şampiyonu Sedanur, “Nisan 2021’de Afyon'da yapılan Olimpik Baraj yarışında 1500 metreyi 6 dakikada koşarak Türkiye şampiyonu oldum. Hedefim, dünya şampiyonu olmak. Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Diğer sporculardan hiçbir farkımız yok. Antrenörlerimiz bizi aynı şekilde eğitiyor. Diğer arkadaşlarımın da kendilerini engelli görmesini istemiyorum. İnsan istese ve emek verse her anlamda başarılı olur” dedi.

4 sene önce babasını kaybeden ve durumlarının iyi olmadığını söyleyen Sedanur, “Bu sene dünya genç yarışında birinci olmak istiyorum. Bağcılar Mahallesi’nde yaşıyoruz, Avrupa ve dünya şampiyonu olup aileme bir ev almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Zordu ama imkansız değildi”

Sedanur’un antrenörü Nesim Öner de 2014’te paralimpik şampiyonu olduğunu ve şu anda Sedanur’un başarısı için çabaladığını söylüyor:

“Sedanur’u antrenmana getirdiğimde bir umudu olduğunu gördüm ve koşabileceğini fark ettim. Zor olduğunu ama imkansız olmadığını biliyordum. İlk geldiğinde hiçbir şey bilmiyordu, sporun ve koşunun ne demek olduğunu bilmiyordu. Geçmişte tecrübem olduğu için nasıl olduğunu biliyordum. Ona göre bir yol çizdim ve o, koşuyu sevdi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli