Gelincik Dağı turizme kazandırılacak

15-10-2018
Rûdaw
Foto-AA
Foto-AA
Etiketler Gelincik Dağı
A+ A-

Haber Merkezi- Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bulunan ve uzaktan insan dizisi gibi görünen taş yığınlarının bulunduğu Gelincik Dağı turizme kazandırılacağı bildirildi.

 

Çermik ilçesine 4 kilometre uzaklıkta, bin 500 metre yüksekliğindeki Gelincik Dağı, ilçenin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alıyor.

 

Uzaktan insan dizisi gibi görünen taş yığınlarının bulunduğu Gelincik Dağı, ziyaretçilerine görsel şölen sunması nedeniyle amatör ve profesyonel fotoğrafçıların da dikkatini çekiyor.

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, dağ, çocuk, açık hava ve doğa

 

Çermik Belediyesi, ilçenin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Gelincik Dağı'nı turizme kazandırmak istiyor.

 

AA’ya konuşan Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Kapadokya'yı anımsatan Gelincik Dağı'nın bir efsanesi olduğunu söyledi.

 

 Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa

 

Efsaneye göre, Gelincik Dağı'nda bir düğün alayı geçtiğini, yapılan bir yanlışlıktan sonra düğün alayındaki herkesin taş kesildiğini anlatan Karamehmetoğlu, dağın geçmişten bugüne kadar bozulmadan kaldığını aktardı.

 

Karamehmetoğlu, “Gelincik Dağı'nı tanıtmak amacıyla proje hazırladık. Gelincik Dağı'na teleferik yapılması ile ilgili çalışmamız var. Yapacağımız teleferik ile insanların Gelincik Dağı'nı görmesini sağlayacağız. İlçeye de ekonomi anlamında katkı sağlar. Gelincik Dağı'nı sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi. (Kaynak:AA)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli