Neçirvan Barzani: Seçim sürecinde tüm taraflar yasal düzenlemelere bağlı olmalı

15-09-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Seçim KDP Kürdistan Bölgesi Başkanı Zaho
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan parlamento seçim sürecinde tüm tarafların yasal düzenlemelere bağlı kalmaları ve seçim kampanyasının sakin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, bugün Zaho'ya yaptığı ziyaret kapsamında, Bağımsız Zaho İdaresi Yöneticisi Guhdar Şeyho ve idari birimlerin yetkilileriyle bir araya geldi.

Açıklamada, "Bölge’deki üst düzey yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda, Zaho İdaresi’nde yapılan projeler, faaliyetler ve planlama gibi konular başta olmak üzere bölgedeki idari durum ve hizmetler hakkında özet bilgi sunuldu" ifadelerine yer verildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Zaho yetkililerini bölgeyi geliştirdikleri için tebrik etti.

Açıklamada, "Başkan Neçirvan Barzani, kriz ve sorunlara rağmen bölgelerini her açıdan geliştirmeyi başardıkları için yönetici ve idare yetkililerine teşekkür etti. Başarılarının sürmesi için her türlü desteği yineledi" denildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda Başkan Neçirvan Barzani, 20 Ekim'de yapılması beklenen parlamento seçimlerinin başarı bir şekilde yürütülmesini de vurguladı.

Açıklamada, “Barzani, tüm tarafların yasal düzenlemelere bağlı kalmaları ve seçim kampanyasının sakin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı" ifadelerine yer verildi.         

“Kürdistan deneyimi doğru bir demokrasi yolundadır”

Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Zaho İdaresi yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, Zaho’da partisinin 8. Şube yetkilileriyle bir araya geldi.

KDP’nin bölgedeki merkezi yürütme kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Neçirvan Barzani, yaklaşan seçimlerin önemine işaret ederek, "Seçimler, Kürdistan Bölgesi'ndeki kurumların ve yetkililerin meşruiyetini yenileyecek, bölgenin konumunu her düzeyde güçlendirecektir. Aynı zamanda demokrasi deneyimini ve kültürünü derinleştirmede önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

KDP Başkan Yardımcısı Barzani, tüm tarafların seçim sürecinin başarısı için özenle çalışması gerektiğini vurguladı. Barzani, "Eksikliklere rağmen, Kürdistan deneyimi doğru demokrasi yolundadır. Bu demokratik deneyimin temellerini güçlendirmek için seçim kampanyaları medeni ve yüksek bir seviyede yürütülmelidir" diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli