Başkan Neçirvan Barzani: Petrol sorununu Bağdat'ın çözmesi gerekir

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Zaho’da yaptığı açıklamada Kürdistan petrolünün yeniden ihraç edilmesi sorunun Bağdat tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani Zaho İdaresi’nin gözbebeği Delal Köprüsüne yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kürdistan Parlamento seçim kampanyasının bu hafta başlamasına ilişkin Başkan Barzani, seçimlerin kimsenin kimseyi kırmayacağı şekilde yapılması gerektiğini belirterek, maaşların gecikmesini de değindi.

Başkan Barzani "Maaşlar ödenecek. Bazen gecikebiliyor kusura bakmayın. Ama maaşlarda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.

Kürdistan petrolünün dünyaya ihracının durdurulmasına ilişkin gelen soruya ise Başkan Neçirvan Barzani “Kürdistan Bölgesi hükümeti, Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihraç etmeye hazır. Bu konuda Kürdistan Bölgesinin herhangi bir sorunu yok. Bu sorunun Bağdat'ta çözülmesi gerekiyor” şeklinde yanıtladı.

20 Ekim’de yapılması planlanan Kürdistan Parlamento seçimlerinin kampanya çalışmalarına ilişkin ise Kürdistan Bölgesi Başkanı şunları söyledi:

"Seçimlere hâlâ vakit var. Daha önce de söyledim, yine söyleyeceğim; kampanyaların kimsenin kimseyi kırmayacağı şekilde yapılması gerekiyor. Sonuç olarak hepimiz aynı gemideyiz. Seçim doğal bir prosedür. Seçimler yapılacak. Ama birbirimizi kırmak, birbirimizi silmek bence bunu yapmamamız ve bu aşamaya gelmemiz lazım. Seçim kampanyası Kürdistan Bölgesi'nin sosyal güvenliğini zedeleyecek nitelikte olmamalıdır.”