Duhok’ta havan topları bir köye düştü

15-09-2021
Rûdaw
Etiketler Duhok Türk Silahlı Kuvvetleri TSK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un Zaho ilçesine bağlı Banke köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından atılan toplar nedeniyle üç ev ve bir aracın zarar gördüğü öğrenildi.

Zaho ilçesi Batifa kasabasına bağlı Banke köyüne bu sabah bir kaç havan topu düştü.

Rûdaw’a konuşan köy sakinlerinden Ramazan Banke, “Sabaha karşı Türkiye’ye ait topçu birlikleri köyümüzü bombaladı” dedi. 

Bombardımanda can kaybı yaşanmadığını aktaran Ramazan Banke, “Üç evde maddi zarar yaşandı ve bir evin önünde duran araç da zarar gördü” diye konuştu.

Rûdaw muhabiri konu hakkında bilgi almak için Batifa Nahiyesi Kaymakamı Dilşer Abdulsıtar’ı aradı ancak bağlantı sağlanamadı.

Banke köyü geçtiğimiz hafta da bombardımanların hedefi olmuştu.

Bombardımana ilişkin Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla operasyon başlattığını duyurmuştu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan içeri geçip askeri üs kurmuştu.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlatmıştı.

Operasyon ve çatışmalar nedeniyle Duhok’a bağlı çok sayıda köy boşaltılmak durumunda kaldı.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli