Neçirvan Barzani’den askeri yardım için ABD’ye teşekkür

15-09-2020
Rûdaw
Etiketler ABD Kürdistan Bölgesi Askeri yardım Neçirvan Barzani ABD Büyükelçisi Görüşme
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tuller ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani bugün başkent Erbil’de Matthew Tuller ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Irak’taki siyasi gelişmeler, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın ABD ile ilişkilerinin geliştirilmesi, ABD ile Irak arasında devam eden stratejik görüşmeler, terör tehlikesi, IŞİD’le mücadele ve uluslararası toplumun desteğinin devamlılığı, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü ve Irak’ta gerçekleştirilmesi planlanan seçimler ele alındı.

Taraflar, Irak’ın sorunlarının çözülmesi ve önündeki engellerin kaldırılması, Irak’ta bileşenler arasında işbirliği ve ortak yaşam için “uluslararası toplumun destek ve yardımcı olması” gerektiği konusunda hemfikir oldu.

Neçirvan Barzani, ABD’nin terörle mücadele kapsamında Irak’a yaptığı askeri yardım çerçevesinde Kürdistan Bölgesi’nin payına düşen askeri yardımın bugün Peşmerge Bakanlığı’na teslim edilmesinden dolayı teşekkür etti.

ABD Büyükelçisi Tuller ise, Kürdistan Bölgesi’nin bölgedeki istikrara olan katkısındaki rolünün önemine değinerek, ülkesinin federal bir Irak’ta güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğini yineledi.

ABD, bugün Hummer, zırhlı araç, silah, patlayıcı ve askeri giyimden oluşan askeri yardım malzemelerini Kürdistan Bölgesi’ne teslim etti.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, askeri malzemelerin teslim edildiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Amerika, Kürdistan Bölgesi’ne 250 dolar değerinde askeri malzeme yardımında bulundu” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli