Kayıp kardeşleri arama çalışmaları devam ediyor

15-09-2020
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Munzur Vadisi Milli Parkı Bozkurt Aydemir
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'in  Munzur Vadisi Milli Parkı'nda kaybolan 2 kardeşi arama çalışmaları sürüyor.

AFAD ve Jandarma ekipleri kaybolan Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşlerinin bulunması için hem suda hem de karada çalışmaları devam ediyor.

İki kardeşin kaybolduğunun duyulmasının ardından Elaziğ’ın Palu ilçesinde yaşayan yakınları da Dersim’e gelerek çalışmalara destek verdi.

Dersim’de özel bir doğalgaz şirketinde çalışan Elazığlı Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşler 13 Eylül 2020 tarihinde Munzur Vadisi'nde dağ sarımsağı aramaya çıktı ve bir daha kendilerinden haber alınamadı.

Araçları Munzur Vadisi Milli Parkı'nda park halinde bulunan Aydemir kardeşleri, arama çalışmaları hem suda hem de karada AFAD, Jandarma ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı ekiplerinin desteğiyle bugün de devam etti.

Rûdaw’a konuşan Aydemir kardeşlerin amcası Resul Aydemir, "Kaybolan kişiler benim yeğenlerim 3 gündür Kendilerinden haber alamıyoruz. Bulunmaları için ekipler yoğun çaba gösteriyorlar. Bizim şüphelendiğimiz ve kaygılandığımız bir durum yok" dedi.

 

Bilal Aydemir ise," Tunceli'de doğalgaz işini yapıyorlar. Eve dönerken dağ sarımsağı toplamak amacıyla burada arabasını park edip durmuşlar, hangi yöne gittikleri belli değil. Artık suya mı kapıldılar, hayvanlar mı saldırdı yoksa terör mü kaçırdı bilmiyoruz çalışmalar devam ediyor “şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli