Kürt genç Rusya'daki gençlik forumunda birinci oldu

15-09-2020
Rûdaw
Etiketler Eurasia Global Uluslararası Gençlik Eğitim Forumu Kürt genci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Uluslararası Gençlik Eğitim Forumu’na  "Eurasia Global" katılan bir Kürt genci birincilik elde ederek 300 bin Ruble (4 bin dolar) ödüle layık görüldü.

Rusya’nın Orenburg kentinde 108 ülkeden 800 gencin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Gençlik Eğitim Forumu’na bir Kürt gencinin hazırladığı bir proje katılımcılar arasında birincilik elde etti ve 4 bin dolar olan ödülü almaya layık görüldü.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Orenburg’te düzenlenen etkinliğe katılamayan Muhammed Abbas adındaki Kürt gencinin yerine Faslı bir arkadaşı katılarak onun adına birincilik ödülünü aldı. ,

Abbas daha önce Güney Afrika, Rusya, Maldivler, Malezya ve diğer birkaç ülkede insan hakları ve gençler konusunda yarışmalara ve forumlar katılmış ödüller almıştır.

Orenburg kentinde"Eurasia Global" forumunda aldığı ödüle ilişkin Rûdaw’a konuşan Abbas, “İnsan hakları, barış, eğitim ve gençler konusunda hazırlanan 100 projenin arasından birinci olmayı başardım” dedi.

Eğitim alanında hazırladığı proje ile birinci olan Muhammed Abbas, “Hazırladığım projeyle jürilerin ilgisini çekmeyi başardım” diye konuştu.

Uluslararası Gençlik Eğitim Forumu’na  "Eurasia Global" 02 Eylül ile 08 Eylül tarihleri arasında Rusya’nın Orenburg kentinde düzenlendi.

Abbas, önümüzdeki yıl Haziran ayında Rusya’ya gideceğini farklı alanlarda düzenlenecek olan etkinliklere katılacağını belirtti.

Geçen yıl düzenlenen aynı etkinlikte Abbas 15’inci olmuştu.

Duhok’a bağlı Berdereş İlçesinde doğup büyüyen Muhammed Abbas 25 yaşında ve eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışmalar yürütüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli