DSM Başkanı Ahmed: Türkiye’nin her zaman sürprizleri vardır

15-09-2020
Rûdaw
Etiketler İlham Ahmed Rojava Rusya DSM Türkiye
A+ A-

Haseki (Rûdaw) – DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, bundan sonra Rusya’nın Suriye’de siyasi çözüm için ağırlığını koyacağına inandığını söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi, Rojava’nın değişik kentlerinde, “Cizre ve Fırat Bölgesi halkları için ulusal kongreye doğru” sloganıyla paneller düzenleniyor.

Haseki kentinde düzenlenen ikinci panelin ardından Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah’ın sorularını yanıtlayan DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Kürt taraflar arasındaki görüşmelerin iyi bir netice ile sonuçlanmasını umduklarını söyledi.

Kürtlerin kendi aralarındaki diyaloğun bölgede hiçbir tarafa zarar vermeyeceğini vurgulayn Ahmed, “Aksine, bu diyalog diğer bileşenler arasındaki diyalogun güçlü olmasına da zemin olacaktır” dedi.

İlham Ahmed başkanlığında Rojava’dan bir heyet geçtiğimiz Ağustos ayının sonlarında Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Rus yetkililerle görüşmüştü.

Viviyan Fetah’ın, “Moskova’dan sonra Şam’a indiğinizde Suriye hükümeti ile bir görüşme oldu mu?” şeklindeki sorusuna, “Hayır, herhangi bir görüşme olmadı. Moskova’dan direk buraya geldi” yanıtını veren Ahmed, Rusya’nın tavrı hakkında ise şunları kaydetti:

“Rusya’nın bundan sonra siyasi çözüm için ağırlığını koyacağına inanıyorum. Suriye’de siyasi çözüm için de Demokratik Suriye Meclisi ve Özerk Yönetim çok önemli faktörlerdirler. Şu ana kadar da diyalog halinde olan taraflar bir sonuç alamadı. Ruslar da Cenevre’deki müzakerelerde yer almamamızı bir yetersizlik olarak görüyor.”

DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Türkiye’nin bölgede yeni bir operasyon düzenlemesi ihtimaline ilişkin de, “Türkiye sürekli tehdit ediyor. Her zaman hazırlıklı olunmalı. Bilemiyoruz, Türkiye devletinin her zaman sürprizleri vardır. Fakat böyle birşeyin olmamasını umud ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli