KYB’den KDP’ye 'Kürdistan seçimleri' mesajı!

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), yaklaşan Kürdistan Parlamento seçimlerinin halkın yaşam koşulunu iyileştirmek için iyi bir fırsat olduğunu açıkladı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Siyasi Bürosu, bugün (15 Ağustos) Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) 78'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle gönderdiği kutlama mesajında, Kürdistan halkının çıkarları için birlikte çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Mesajda, “Bugün Kürdistan'ın, Federal Irak Cumhuriyeti'ndeki ulusal yetkilerimizin ve anayasal haklarımızın refahı yoluyla bölgenin yönetimini iyileştirmek ve daha da geliştirmek için tüm bileşenler dahil halkımızın en yüksek çıkarları temelinde koordinasyona, birlikte çalışmaya ve saflarını güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” denildi.   

Kürdistan Parlamento seçimlerinin önemine vurgu yapılan kutlama mesajında, "Elbette Kürdistan'da yaklaşan seçimler, 'Kürtseverlik' ve Kürt halkının meşru mücadelesinin temel hedefi olan demokratik deneyimin tazelenmesi ve halkımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için iyi bir fırsattır” ifadeleri kullanıldı.