Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed'den teşekkür

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed, babasının vefatı nedeniyle ailesine taziyelerini ileten herkese teşekkür etti.

Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed’in babası Hacı Muhammed Ali Muhammed Gerdi, 6 Ağustos günü Erbil’in Soran ilçesinde 92 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kürdistan Bölgesi ve Irak'tan üst düzey yetkililer, bakanlar, parti yetkililerinin yanı sıra Erbil'deki yabancı konsoloslar Ako Muhammed ve ailesine taziyelerini iletti.

Ako Mohammed yazılı bir açıklamayla kendisi ve ailesi adına taziyelerini ileten herkese teşekkür etti.

Muhammed açıklamasında "Kendim ve Gerdi ailesi adına başta Başkan Barzani'ye teşekkür ediyoruz. Yine Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’ye teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ako Muhhamed başsağlığı dileyen diğer siyasi ve yabancı ülke temsilcileri için de “Ayrıca aşağıdakilere minnettarlığımızı ifade etmek isteriz diyerek şunları belirtti: 

“Irak Dışişleri Bakanı Dr. Fuad Hüseyin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir, Kürdistan Parlamentosu Sekreteri Muna Kahveci, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Bakanlar Kurulu, Erbil, Süleymaniye ve Duhok Valileri ve Soran Bağımsız İdaresi Yönetim Başkanı.

Sayın Çin Konsolosu, Sayın Türkiye Konsolosu, Sayın İran Konsolosu, Sayın Güney Kore Konsolosu, Sayın Ürdün Konsolosu'na teşekkür ederiz.

Ayrıca Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Sayın Bafıl Celal Talabani'ye, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Sayın Fazıl Mirani'ye, Politbüro üyelerine ve yönetimine teşekkür etmek istiyorum. KYB Siyasi ve Menfaat Yüksek Konseyi Başkanı Kosrat Resul Ali, Siyasi Büro üyeleri ve KYB liderliğine, Kürdistan İslam Birliği Genel Sekreteri Salehaddin Muhammed Bahaddin, Goran Hareketi Genel Sekreteri Omar Sayed Ali, Kürdistan Adalet Derneği Başkanı Ali Bapir, Kürdistan Sosyal Demokrat Partisi Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Bet Nahrin Demokrat Partisi Genel Sekreteri sayın Romeo Hakari, İran Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Hicri, Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Sayın Xalid Azizi ve Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Mustafa Çelik'e teşekkür ederiz.

Peşmerge komutanları, güvenlik ve polis yetkilileri, dernekler, kültür, meslek ve kitle örgütleri ile gazete ve ajansların katılımı için teşekkür ederiz. Hacı Muhammed Ali Muhammed Gerdi'nin Soran ilçesine bağlı Diyana kasabası ve Rubarok (Derecik) ilçesine bağlı Biskayi köyünde düzenlenen cenaze törenine katılan Rûdaw Medya Grubu'ndan meslektaşlarıma, din alimleri, gazeteciler, aydınlar, sanatçılara tek tek teşekkür ederiz. Gerek doğrudan gerek telefonla arayarak taziye mesajlarınız acımızı hafifletti.  İnşallah Yüce Allah size ve babamız için hayırlar yazdı”