Süleymaniye’de anti-terör operasyonu: 1 sivil hayatını kaybetti

15-08-2022
Etiketler Süleymaniye Asayiş Terör operasyonu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de yapılan anti-terör operasyonu kapsamında güvenlik güçleri ile haklarında tutuklama kararı olan 2 şüpheli arasında yaşanan çatışmada bir sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Süleymaniye Asayişi yaptığı açıklamada düzenledikleri operasyonda "haklarında tutuklama kararı olan 2 teröristin" kaçmaya çalıştığını belirtti. Yaşanan silahlı çatışmada bir vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı. 

Rûdaw’ın saha muhabiri Peşava Bahtiyar’ın aktardığına göre, yaşamını yitiren kişinin adı Ahmet Şevket. 22 yaşındaki Şevket’in vücuduna 2 kurşun isabet ederken Şevket ağır yaralandı.

Şevket’in amcası Adil Nuri, konuya ilişkin güvenlik güçlerinden bir açıklama talep ederek “Beni aradılar ve yeğenin yaralandı, onu hastaneye kaldırdık dediler. Acile gittim. İki kurşun yarası vardı ve durumu hiç iyi değildi” ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Şevket’in 4’üncü sınıf “medikal analiz” öğrencisi olduğu belirtilirken yaz tatilinde Süleymaniye’nin Tanyaro bölgesinde bir cam fabrikasında çalıştığı aktarıldı.

Süleymaniye Asayişi konuya ilişkin inceleme başlattığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli