İthal Araplar Dakuk'ta Kürtlere ait tarım arazilerinde girdi: 3 Kürt çiftçi gözaltına alındı

7 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kerkük Dakuk Kürt çiftçiler Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Kürt çiftçilere ait tarım arazilerine hayvanlarını otlatmaya getiren ithal Araplar ile çiftçiler arasında çıkan kavgada 3 kişi gözaltına alındı.

Dukuk’un Haftaxar bölgesindeki Mansur köyünde ithal Araplar Kürt çiftçilere ait tarım arazilerine girerek hayvanlarını otlatmaya başlamasının ardından taraflar arasında arbede yaşandı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Hamrin İl Başkan Yardımcısı Mela Hasan Germiyani, "Hayvanlarını Haftaxar'daki tarım arazilerine götürenler işgalcilerdir ve sonsuza kadar o bölgede kalmayı amaçlıyorlar” dedi.

Mela Hasan Germiyani, Dakuk Yargısı’nın 3 Kürt çiftçinin gözaltı süresini 10 gün uzattığını söyledi.

Kürt çiftçilerin 78. Tugaya bağlı ikinci taburu tarafından gözaltına alındıklarını ifade eden Mela Hasan Germiyani, Irak askerlerinin ithal Arapları kendi araçlarıyla Dakuk mahkemesine götürdüğünü Kürt çiftçilere karşı dava açmalarını istediklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Sergeran Çiftçileri Savunma Komitesi Başkanı Muhammed Emin, "Araplar Kürtlerin arazilerini girdi ve Kürtler de onları kovdu. Irak Ordusu onları tarafsız bir şekilde uzlaştırmak ve ayırmak yerine, üç Kürt çiftçiyi gözaltına aldı" dedi.

Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışındaki diğer bölgelerde arazi krizi devam ediyor. Dakuk başta olmak üzere diğer bölgelerde zaman zaman Kürt çiftçilerle ithal Araplar arasında sorun çıkıyor. Geçtiğimi mayıs ayında ithal Araplar Kürt çiftçilerin topraklarına girerek kuyu kazmaya başlamış taraflar arasında kavga çıkmıştı.  

Irak Ordusu 2018 yılında ordunun yardımıyla Saddam döneminden getirilen ve daha sonra kendi topraklarına geri dönen ithal Araplar bölgeye geri getirildi. O dönemden bu yana Kürtlere ait arazilere girerek çiftçilere sorun çıkarıyorlar.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli