SÜLEYMANİYE - KDP yetkilisinin aracında şiddetli patlama

Süleymaniye (Rûdaw) – KDP’nin Kelar Sorumlusunun evinin önünde park halindeki araçta şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ardından alev alan araç küle döndü. KDP Kelar İlçe Örgütü Başkanı patlamayı "terör saldırısı" olarak tanımladı. 

Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin merkezi Kelar’da Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kelar İlçe Örgütü Başkanı Ekrem Salih’in aracında saat 09:50 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bazı evlerin camları kırıldı.

Park halindeki araç patlamadan sonra alev alarak küle döndü. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Olay hakkında soruşturma başlatılırken patlamanın araca daha önceden yerleştirilmiş bir bombadan kaynaklanmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Rûdaw'a konuşan KDP’li Salih’in komşusu bir görgü tanığı “Evde uyuyordum. Aniden büyük bir patlama sesi duydum ve bahçeye fırladım. Evimin camlarının kırıldığını ve aracın bir parçasının bizim bahçeye düştüğünü gördüm. Patlama o kadar şiddetliydi ki deprem oldu sandım” dedi.

Başka bir görgü tanığı daha patlayan aracın bir parçasının patlamanın şiddetiyle evinin önüne düştüğünü söyledi.

Görgü tanıkları aracın evin garajında olduğunu arka kapıda meydana gelen patlama ardından evdeki güvenliğin aracı dışarı çıkarmayı başardığını dile getirdi. 

Öte yandan olaya ilişkin Rûdaw’a konuşan Germiyan Sivil Savunma Sözcüsü İbrahim Muhammed, "Gelen ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine gitti. Patlamaya neyin sebep olduğu henüz belli değil. Yalnızca yangının kontrol altına alındığını biliyoruz" dedi.

 "Patlama bir terör saldırısıdır"

KDP Kelar Sorumlusu Ekrem Salih patlamaya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Patlamayı “terör saldırısı” olarak nitelendiren Salih, ''Çünkü patlamadan otomobilim evin garajındaydı. 15 dakika önce şoförüm tarafından hazırlanmak üzere dışarı çıkarılmıştı. O süre zarfında hiçbir şey olmadı ancak ben otomobile bindikten kısa süre sonra patlama oldu” dedi.  

Ekrem Salih daha önceden otomobiline yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığına inandığını belirterek, “Duyarlı yaklaşımımız neticesinde hiçbir yara almadan ben korumam ve şoförüm son anda kurtulduk” ifadelerini kullandı.

KDP’li yetkili otomobilinin patlamanın etkisiyle alev aldıktan sonra ikinci kez patladığını sözlerine ekledi.

Hiç kimse ile husumeti ve çelişkisi olmadığını belirten Ekrem Salih, “Bu güvenlik ile ilgili bir durum. Asayiş ve emniyet güçlerinden olayı ince ayrıntılarına kadar soruşturmasını talep ediyorum. Biz de soruşturmanın yakinen takipçisi olacağız” dedi.

"Saldırı uzman eller tarafından yapılmış"

KDP Kelar Sorumlusu Ekrem Salih “Bu saldırı bir grup ya da grupların arkasında olduğu bir terör saldırısına benzemektedir. Çünkü uzman bir el tarafından yapıldığı anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Patlamanın kendisinin oturduğu tarafta meydana geldiğine işaret eden Salih, hızlı bir şekilde hareket ettikleri için otomobilde yanarak can vermekten saniyelerle kurtulduğunu söyledi. ;

Hiçbir taraf ve ya kişiye ilişkin şüphelerinin olmadığını belirten KDP’li isim “Emniyet güçlerinin soruşturma sonuçlarını bekleyeceğiz” dedi.