Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Karaçay’dan ’15 Temmuz’ mesajı

Erbil (Rûdaw) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak'ın da üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Fetullah Gülen Cemaatini “terör örgütü” olarak tanıdığını belirterek, “Sizler vasıtasıyla şunu bir kez daha hatırlatmak isterim ki FETÖ iltisaklı okullarda eğitim görenlerin diplomaları Türkiye'de tanınmamaktadır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimin 5’inci yıl dönümü vesilesi ile Rûdaw’a demeç veren Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk halkı iradesini çalmak isteyenlere geçit vermedi ve bunu yaparken de 251 şehit verdi. 2000'den fazla vatandaşımız yaralandı. Tabi bu terör saldırısı Türkiye'nin tarihinde karşı karşıya kaldığı en büyük terör saldırısıdır” dedi.

“Bu terör saldırısı FETÖ terör örgütü tarafından planlandı ve gerçekleştirildi” diyen Karaçay, şu ifadeleri kullandı:

“FETÖ terör örgütünü anlamak için onun elebaşı olan Fethullah Gülen'in onlarca yıl geçmişine giderek çalışmalarını karanlık faaliyetlerini iyi bilmek gerekiyor. Şöyle ki masumane eğitim faaliyetleri adı altında kurulan okullar aracılığıyla bu karanlık terör şebekesini finansman sağlandı. Hiçbir sözünü sorgulamayağacak bir müritler ağı yetiştirildi. Biz bunu her her vesileyle muhataplarımızla paylaşıyoruz. FETÖ terör örgütü sadece Türkiye'ye değil içinde bulunduğu ülkelere de bir tehlike arz etmektedir. Herhangi bir okul, herhangi bir masum sosyal hareket gibi değil, bir terör örgütü, bir İstihbarat örgütü gibi faaliyet göstermekte ve böyle görülmeleri gerekmektedir.

Şunu da ifade etmem gerekir ki bazı uluslararası kuruluşlar, çeşitli ülkeler FETÖ'yü resmen bir terör örgütü olarak ilan etmiştir. Irak'ın da üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları aldıkları kararla FETÖ’yü terör örgütü olarak tanımıştır. Türkiye'ye bu örgütle mücadelesinde üye ülkelere yardım etmesi yönünde çağrıda bulunmuş ve bunu öngören bir karara imza atmıştır. Irak da biliyorsunuz bunun bir üyesidir dolayısı ile bu örgüte ve uzantılarına bu zaviyeden yaklaşmakta bakmakta fayda var.”

Hakan Karaçay, “Bizler örgütün arz ettiği tehlikeyi kendi muhataplarımızla her vesileyle paylaşıyoruz. Türkiye Maarif Vakfı'nın tüm dünyada faaliyetleri var ve bunlar FETÖ'ye bağlı okulları çeşitli ülkelerde devraldılar. Bazı ülkeler bu örgütün ve okulların faaliyetlerine son verdi. Çok çeşitli yöntemlerle çeşitli adımlar atıldı. Türkiye Maarif Vakfı bu örgütle mücadele bağlamında dünyanın çeşitli yerlerinde 129 tane okul açtı” dedi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Karaçay, “Sizlerin vasıtasıyla şunu da ifade etmek isterim ki FETÖ iltisaklı okullarda eğitim gören çocuklar ve ailelerinin bilmesi gerekir; bu okulların diplomaları Türkiye'de tanınmamaktadır. Türkiye'de eğitimine devam etmek istediği, çalışmak istediği takdirde bu diplomalar geçerli olmayacaktır. Dolayısıyla bu uzun süredir böyledir, yeni bir husus değildir bunu velilere ailelere sizin vasıtanızla bir kez daha hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Karaçay, “Bizim için en önemli husus bu okulların Maarif Vakfı'na devredilmesidir ve bu konuda temaslarımız sürmektedir. Ben bu vesile ile 15 Temmuz 2016 gecesi bu terör örgütüne karşı mücadele ederken şehit olan 251 vatandaşımızı saygı ve rahmetle anıyor, keza gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.