‘Kürt Kızılayı’ 180 kişi

Erbil (Rûdaw) - Irak Kızılayı Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Hawre İhsan Sadık, bünyelerindeki tüm personelin Kürt olduğunu ve Kürdistan için çalıştıklarını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Hawre İhsan Sadık, IŞİD’in Haziran 2014’te Musul’a girmesinden hemen sonra bölgedeki göçmenleri Kürdistan Bölgesi’ne yerleştirmeye başladıklarını belirterek, şöyle dedi:

 

“Dalgaya hazır olunamamasından dolayı, geçici çadır ve hazır gıda yardımında bulunduk. Daha sonra ise kamplara yerleştirdik. Bu yardımlarımızın hepsi de Barzani Yardım Vakfı aracılığıyla yapıldı.”

 

Irak Kızılayı Kürdistan Bölgesi Temsilciliği’nde Türk Kızılayı, Katar Kızılayı, Fransa Kızılhaçı ve Almanya Kızılhaçı’nın ofisleri var.

 

Temsilci, bu yardım kurumlarıyla birlikte çalıştıklarını söyledi.

 

 

 

Bağdat’ın göçmenlere yardım yapmadığına dair eleştirilere ilişkin ise Hawre İhsan Salih şunları söyledi:


“Irak Kızılayı olarak her ilde ofisimiz bulunuyor. Kerkük, Duhok ve Erbil sorumlusu olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Allah şükürler olsun ki yardıma ihtiyacımız yok artık. Hatta biz Bağdat’a günlük yardım yapıyoruz.”


Basra, Bağdat ve Erbil’de 3 depoları olduğunu ifade eden Salih, “Erbil merkez konumunda ve Irak genelinde en büyük depoya sahibiz” dedi.


Kürdistan Bölgesi’ndeki sayıları 180 olan tüm personelinin Kürt olduğunu ifade eden Hawre İhsan Sadık, “Hepimiz Kürdistan için çalışıyoruz. Göçmenlere yardım demek Kürdistan’a yardım anlamına geliyor. Kürdistan’a hizmet etmekten de büyük mutuluk duyuyoruz” dedi.