Başkan Barzani: Fırsat verilirse Kürtlerin yeteneklerini kanıtlayabilir

15-05-2024
Etiketler Mesud Barzani Serbaz Berzenci İngiltere
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani bugün Selahaddin’de Londra Lambeth Meclisi üyesi Kürt siyasetçi Serbaz Berzenci’yi kabul etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşme sırasında yurtdışındaki Kürt diasporasının rolü ve katılımının önemi, özellikle de İngiltere'deki Kürt toplumunun bu ülkenin ileri düzeydeki deneyiminin Kürdistan Bölgesi'ne aktarılmasına yönelik desteği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasında kültürel, bilimsel, siyasi, ticari ve teknolojik alışveriş konusunda koordinasyonun altı çizildi.

Serbaz Berzenci, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi, yurt dışında Kürt halkının meşru davasının tanıtılması adına elinden gelen her türlü çabayı sarf edeceğini söyledi.

Başkan Barzani de yurtdışında halkına yaptığı hizmetlerinden, İngiltere'de Halepçe ve Enfal anıtlarının açılışı için gösterdiği çabalardan dolayı Berzenci’ye teşekkür etti.

Barzani, Kürtlere şans verilirse yeteneklerini gösterebileceklerini ve diğer milletlerden geride durmayacaklarını anlattı.

Feyli Kürtlerine ve Barzanilere karşı işlenen suçların yanı sıra Halepçe ve Enfal’in soykırım olarak tanınması sürecine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Barzani, Berzenci’ye başarılar diledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli