‘Öğretmenler daha iyi bir hayatı hak ediyor’

15-05-2022
Etiketler Kürdistan Öğretmenler Birliği Neçirvan Barzani Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 60’ıncı kuruluş yıl dönümü vesilesi ile bire mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan’daki öğretmenleri tebrik etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 60'ıncı kuruluş yıl dönümü vesilesi bir mesajda yayımladı.

 “Öğretmenlerin Kürdistan'da bugün ve gelecekteki nesilleri eğitmek ve yetiştirmek için gösterdikleri önemli ve kutsal rolü takdir ediyoruz” diye Barzani, öğretmenlerin devrimin en zorlu süreçlerinde de Kürdistan halkı için gösterdikleri özveriye vurgu yaptı.

Bugün ve gelecek nesillerin öğretmenlere emanet olduğunu ifade eden Barzani, "Bu nedenle öğretmenler, her gelişmiş toplumun başarısının anahtarıdır ve karşılıklı kabul, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünü teşvik etmede rolleri vardır” dedi.

Barzani Barzani, öğretmenlerin daha iyi bir yaşamı ve refahı hak ettiğini vurgulayarak, onların haklarına, taleplerine ve liyakatlerine destek verdiklerini belirtti.

“Öğretmenler, Kürt halkının haklarının savunulmasında öncü rol oynadı”

Başbakan Mesrur Barzani de mesajında Kürdistan Öğretmenler Sendikası başkanı ve üyelerini tebrik etti.

“Kürdistanlı öğretmenlerin, Kürdistan halkının mücadelesinin farklı süreçlerinde Kürdistan halkının meşru haklarını savunma, yeni nesiller yetiştirmede ve toplumsal bilinci geliştirme konusunda öncü rolleri olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlerin doğru ve ilerici bir eğitimle sağlıklı bir toplum inşa edebileceğini vurgulayan Barzani, “Öğretmenler, Kürdistan'ın gelişimi ve ilerleme sürecinin birer parçası olan sağlıklı, vatansever ve yaratıcı insanlar yetiştirebilir” dedi.

En zorlu dönemlerde çalışmalarına devam etmek için her türlü çabayı gösteren Kürdistanlı öğretmenlere teşekkür eden Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin diğer tüm tarafların desteği ile öğretmenlere daha fazla hizmet sunması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli