Kürt liderlerden Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 59’uncu yılı mesajı

15-05-2021
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Öğretmenler Günü Mesud Barzani Neçirvan Barzani Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 59’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 59’uncu kuruluş yıldönümü mesajında Kürdistan’daki tüm öğretmenleri tebrik ederek başarılar diledi.

Başkan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu vesileyle ulusal bilinçlenme, vatanperverlik fikrinin yayılması ve halkımızın mücadelesinde, devrimin tüm aşamalarında öğrencileri yetiştirmede üstlendikleri yüksek rollerinden dolayı öğretmenlere teşekkür ediyorum. Şunu da hep göz önünde bulunduruyoruz ki Kürdistan’daki öğretmenler iyi ve kötü dönemlerde gönülden ve fedakârca direnişin en saflarında yer aldılar. Kürdistan’da eğitim ve bilim sürecinin durmasına izin vermediler. Aziz öğretmenler, kriz ve sorunlara rağmen, öğrenim ve bilimin devam ettirilmesinde önemli birer örnek oldular. Kürdistan öğretmenlerinin görev ve emeklerine teşekkür ediyor, hepimizin öğretmenlere borçlu olduğunu belirtiyorum. Kürdistan’daki tüm sevgili öğretmenlere başarıları diliyorum.”

“Doğru eğitim, bilinçli, gelişmiş ve canlı her toplumun temelidir”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Kürdistan Öğretmenler Birliği'nin kuruluşunun 59’uncu yıldönümü vesilesiyle Kürdistan'daki tüm öğretmenleri kutlayarak başarılar diledi.

Kürdistan'daki öğretmenlerin, yeni nesillerin eğitimi ve yetiştirilmesinde üzerlerine düşen önemli rolleri her aşamada özveri ve samimiyetle yerine getirdiklerini belirten Barzani, “Onlar hizmetlerini ve eğitim sürecini en zor koşullarda sunmaya devam etmiş, zor ve yoksunluk günlerinde bile eğitim sürecinin durmasına izin vermemişlerdir. Bu durum teşekkür, övgü ve takdire şayandır” dedi.

Neçirvan Barzani, “Doğru eğitim, bilinçli, gelişmiş ve canlı her toplumun temelidir ki buna da öğretmenler öncülük edee. Nesillerin bugünü ve geleceği öğretmenlere emanettir. Kürdistan'daki öğretmenlerinin daha iyi hizmet ve yaşam koşullarını hak ettiklerini ve tüm haklarının korunması gerektiğini yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenler, Kürdistan’da yeni nesillerin yetişmesinde önemli rol üstlendi”

Başbakan Mesrur Barzani de mesajındada, Kürdistan’daki öğretmenleri kutlayarak, öğretmenlerin yeni nesillerin yetiştirilmesinde önemli rol aldıklarını söyledi.

“Kürdistan öğretmenleri, Kürdistan’da yeni nesillerin yetişmesinde ve Kürdistan halkının haklarının sağlanmasında her zaman önemli roller üstlendi” diyen Barzani, “Bu sebeple Kürdistan öğretmenlerinin hem ulusal hem de eğitimdeki mücadelesine saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Barzani, tüm zorlu şartlara rağmen hizmet vermeye devam eden öğretmenlere teşekkür etti.-

Mesrur Barzani ayrıca, Kürdistan Bölgesi hükumetinin eğitimdeki hizmet düzeyinin arttırılması ve öğretmenlerin haklarının korunması için çalıştığını vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli