Kürtçe kreş: PERPEROK

15-05-2015
RÛDAW
A+ A-

Van (Rûdaw) – Van’da tamamen Kürtçe hizmet sunacak bir kreş açıldı.


Kürt Dil Bayramı dolayısıyla Kurdi-Der Van Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş için Musa Anter Parkı önünde bir araya gelen kalabalık bir grup, dövizler eşliğinde Sanat Parkı’na kadar yürüdü. 

 

Yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan derneğin Kürtçe öğretmeni Bahar Özdemir, Kürt dilinin önündeki engellere ve yasaklamalara dikkat çekti.

 

Özdemir, “Kürt sorunu yoktur’ deniyor, madem böyle bir sorun yok neden bu dili yasaklıyorsunuz” diye konuştu. 

 

Gün dolayısıyla Van Büyükşehir Belediyesi tarafından da bir süre önce yapımı tamamlanan “Perperok” (kelebek) isimli kreş ve gündüz bakımevinin açılışı yapıldı.

 

Açılışta konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, Kürt Dil Bayramı dolayısıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, “83 yıl önce Şam’da Kürt aydınları Hawar Dergisi’ni çıkardılar, Kürtlerin Hawar’ını tüm dünyaya ulaştırdılar” dedi.

 

Kürt halkının dil ve kimliğiyle ilgili sürekli sbir kücadele içinde olduğunu söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

 

“Kürt halkı diliyle, kimliği, tarihi ve geleneğiyle bir mücadele içerisindedir. Bizim bugün yaptığımız çalışma da bu amaca ilişkindir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"

 

Tamamen Kürtçe hizmet verecek olan kreşin, bin 200 metrekare kapalı kullanım alanı, 500 metrekare çocuk oyun grubu, kum havuzu, kümes ve otoparkının olduğu bahçe ve açık kullanım alanı bulunuyor.

 

20 eğitmenin görev yapacağı kreş 90 kişi kapasiteli. Kreşte; drama, sinema,  müzik, dans, satranç, revir odası ve çocuk oyun alanı var.

 

Her sınıfın 18 kişilik olarak tasarlandığı kreş, 0 - 6 yaş arası çocuklara hizmet verecek.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli