Neçirvan Barzani ile ABD heyeti, partiler arasındaki birliğin önemini vurguladı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Özel Danışmanı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kıdemli Direktörü Terry A. Wolff başkanlığındaki ABD heyeti ile bir araya geldi.

Süleymaniye Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Süleymaniye Forumu’na katılan Neçirvan Barzani, burada Terry A. Wolff başkanlığındaki ABD heyetini kabul etti.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın siyasi ve ekonomik durumunun yanı sıra Erbil-Bağdat ilişkileri ve sorunlarının ele alındığı belirtildi.

ABD heyeti, ülkelerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği sürekli desteği yinelerken başta KYB ve KDP olmak üzere Kürdistan'daki siyasi güçlerin birliğinin, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki mevcut zorlukların aşılması için önemli olduğunu vurguladı.

Taraflar, Erbil-Bağdat sorunlarının çözülmesinin Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki siyasi ve ekonomik istikrara katkı sağlayacağı konusunda mutabık kalarak Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani hükümetinin gündemine desteklerini yineledi.