D.BAKIR - Kürdistan'dan ‘Ortadoğu İnşaat Fuarı’na üst düzey katılım

15-03-2019
Mehdî Mutlu
Mehdî Mutlu
Etiketler Ortadoğu İnşaat Fuarı Diyarbakır Musul Türkiye Kürdistan
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır’da “Ortadoğu İnşaat Fuarı” inşaat-yapı sektöründeki 82 firmanın katılımıyla TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde dün başladı.

 

Diyarbakır’da düzenlenen Ortadoğu İnşaat Fuarı’na Erbil, Süleymaniye ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ve Kürdistan Bölgesi’nden iş insanları katılıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat, “Türkiye ve Kuzey Kürdistan, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmeleri durumunda ekonomik ve ticari olarak daha güçlü olurlar. Kardeşlerimiz bizi buraya davet etti ve inanıyorum ki ekonomik ilişkileri güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Ortadoğu İnşaat Fuarı’na katılan firmalar inşaat sektöründeki ürünlerini sergiliyor. Fuara, Irak, Mısır, İran ve Almanya gibi ülkelerden iş insanları katılıyor. Fuara Musul’dan da iş insanları katıldı.

 

Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyad Abdulhalim, “Güney ve Kuzey’deki iş insanları olarak bu şekildeki fuarlar aracılığıyla ilişkilerimizi geliştirmek için çabalıyoruz. Bu organizasyonlar Diyarbakırlı üreticilerin ürünlerini Kürdistan’a ulaştırmasını ve oradan da Irak’a pazarlamasına vesile oluyor” diye konuştu.

 

TL’nin dolar ve euro karşında değer kaybetmesinin ardından Diyarbakır’da inşaat sektörü yüzde 90 oranında durakladı. Ancak Diyarbakır ve Kürdistan Bölgesi’ndeki iş insanları inşaat sektörüne tekrar canlılık kazandırmak için çabalıyor. İş insanları Irak’taki IŞİD’in yıkımına sebep olduğu kentlerin inşasında önemli bir rol alarak fırsatı değerlendirmek istiyor.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, “Kürdistan Bölgesi ile aramızdaki ticaret hacminin azaldığı bir gerçek. Ticareti yeniden hareketlendirmemiz gerekiyor. Kürdistan Bölgesi ile ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkardığımız zaman Türkiye’nin ekonomisi de  düzelmeye başlar” ifadelerini kullandı.

 

Ortadoğu 8.Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Elektrik Sistemleri Malzemeleri ve Otomasyon, Asansör, İş ve İnşaat Makineleri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Tesisat Malzemeleri Fuarı 17 Mart’a kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli