İşçiden adalet çağrısı!

Haber Merkezi - Urfa’da okur-yazar olmayan Mehmet Pisat (36), dolandırıcıların SGK girişi için verdiği kimlik fotokopisinden habersiz bir şekilde hat açmasından dolayı GSM şirketlerine 7 bin lira borçlandı.

 

Geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan 4 çocuk babası Mehmet Pisat’ın SGK girişi için verdiği kimlik fotokopisinden adına 38 telefon hattı açıldı. Kendisinden habersiz kullanıma açılan hatlardan dolayı GSM şirketlerine 7 bin lira borçlanan Pisat, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 

Eyyübiye Mahallesi’nde oturan ve adına 7 bin lira civarında borcu bulunduğuna dair borç yazısının gelmesiyle birlikte durumdan haberdar olan Pisat, Urfa’dan dışarı çıkmadığını, İzmir’de adının insan kaçakçılığına karıştığını bunun için gözaltına alınıp daha sonra gerçek ortaya çıkınca serbest kaldığını belirtti.

 

Pisat, hayatını karartan dolandırıcıların bulunması için mahkemeye başvurduğunu söyleyerek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 

Mehmet Pisat, okur-yazarlığının olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ben inşaatlarda çalışıyorum. Bu sırada sigorta girişini yapabilmek için bizden nüfus cüzdanımızı istediler. Bende verdim, onun dışında hiçbir kişiye veya kuruma cüzdanımı vermedim. Bir süre sonra bizim eve borç kağıtları gelmeye başladı. Bunun için mahkemeye başvurdum.

 

Adıma 38 hat çıktığını öğrendim. Benim sürekli bir gelirim yok, mahkeme masraflarını bile karşılamakta zorlanıyorum. Hayatımda hiç İzmir’e gitmedim. Bunun için gözaltına alındım. Saçımdan numune alıp parmak izimi aldılar. Bu durum yüzünden hem benim, hem de ailemin psikolojisi bozuldu. Bir an önce bu dolandırıcıların bulunup adalete teslim edilmesini istiyorum."