Başbakan Mesrur Barzani Fransa'ya gidiyor

15-02-2023
Etiketler Emmanuel Macron Başbakan Mesrur Barzani Fransa
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani yarın Paris’i ziyaret ederek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelecek.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi, Başbakan Mesrur Barzani’nin Perşembe günü Paris’i ziyaret edeceğini söyledi.

Dizayi iki lider arasında gerçekleşecek görüşmede bölgedeki güvenlik, ekonomik durum ile Bağdat-Erbil arasındaki ilişkiler ve Erbil ile Paris arasındaki ilişkilerin değerlendireceğini söyledi.                                                                                   

Görüşmenin Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki iyi ilişkiler çerçevesinde gerçekleşeceğine dikkat çeken Dizayi, iki tarafın konumunun birbiri açısında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa Uluslararası IŞİD ile Mücadele Koalisyonun bir parçası olarak Kürdistan Bölgesi ve Irak’a çok sayıda insani ve askeri yardımda bulunan ülkeler arasında yer alıyor.

IŞİD saldırılarının başlamasından kısa bir süre sonra Eylül 2014’de dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Fransuva Holland Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ederek Kürtlere desteğini gösterdi.

Emmanuel Macron ise Ağustos 2021’de Erbili ziyaret etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli