Başkan Barzani ile İyad Allavi Irak’ın geleceğini ele aldı

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani ile Irak Vataniye Koalisyonu lideri İyad Allavi, Irak’ta birliğin sağlanması için yeni kabinede tüm bileşenlerin yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Mesud Barzani bugün Erbil'deki konutunda Irak Meclisi'ndeki Vataniye Koalisyonu lideri İyad Allavi ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki lider, Irak’ta yaşanan gelen son gelişmeler ve yeni bir geçiş hükümetinin kurulması konularını ele aldı.

Açıklamada, her iki tarafın, Irak'ın, terör tehdidiyle başa çıkması ve IŞİD’in faaliyetlerinin artığının gözlemlendiği bu süreçte, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptıkları kaydedildi.

Başkan Barzani ve Allavi'nin, Irak'ın çok etnik ve mezhepli bir ülke olduğu, hiçbir siyasi tarafın devletin kaderini tayin edecek veya geleceğiyle ilişkili tek taraflı bir dayatmada bulunamayacağı aksi takdirde ülkenin toprak bütünlüğü ve toplumsal barışının tehlikeye gireceği hususunda hem fikir oldukları aktarıldı.

Son olarak, her iki lider, barışçıl göstericilerin taleplerinin karşılanması ve Irak’ta ulusal birliğin sağlanması için yeni kabinede Irak'ın tüm bileşenlerin katılmasının gerektiğini kaydetti.