Kürt partiler Diyarbakır'da 'Ulusal Birlik Çalıştayı' için toplanıyor

15-01-2020
Necmi Orta @sira_sibe_
Etiketler Diyarbakır Ulusal İttifak Çalıştayı Sinan Çiftyürek
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Biz Kürtler, dünya halklarının sevgisini kazandığımız bu dönemde kendi ittifağımızı sağlarsak küresel desteğimiz de artar” dedi.  

Diyarbakır’da 18-19 Ocak 2020 tarihleri arasında 9 Kürt partisi tarafından oluşturulan “Kürdistani İttifak” öncülüğünde “Ulusal Birlik Çalıştayı" düzenleyecek.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürtler arasında kalıcı bir ulusal ittifak modelini ele alacakları çalıştayın tüm ön hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

İki gün sürecek olan çalıştayıda üç gündem üzerinde tartışacaklarını dile getiren Çiftyürek, gündem maddelerini şu şekilde sıraladı:

“Birinci gündem kalıcı ulusal ittifak modeli, ismi, programı ve işleyişi üzerine olacak. İkinci gündem ise ise kalıcı ulusal ittifak önündeki potansiyel engellerin kaldırılması ve ulusal değerlerde ortaklaşmanın sağlanması tartışılacak. Üçüncü gündeminde de Kürtlerin kazanımlarına yönelik artan saldırılara karşı ortak tutum konusu ele alınacak.”

“Ayrılıkları küçültelim, ortak paydaları büyütelim”

Çalıştay için belirlenen komisyonun tartışmaları kayıt altına alacağını ve katılımcılardan gelen görüş ve önerilerin değerlendirileceğini ifade eden KKP Lideri, mümkün mertebe çalıştaya aydın ve siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, kadın, gençlik ve inanç temsilcilerinin de davet edildiğini belirtti.

Çiftyürek, “Bugün Kürt partiler için karşılıklı birbirini eleştirip ayrılıkları büyütme günü değil. Mümkün oldukça ayrılıkları küçültüp ortak paydaları büyütme günüdür. Gelin hep birlikte ortak iş yapma kapasitemizi büyütelim” çağrısında bulundu.

Kürt halkının ve Kürt siyasetinin emaneti en iyi şekilde temsil etmek için ortak iş yapma kapasitesini genişletme sorumluluğu ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Sinan Çiftyürek, “Bugün Güney ve Rojava Kürdistanı’nın kendi kazanımlarını korumak adına yaşadıkları sıkıntılar ortada.  Biz Kürtler, dünya halklarının sevgisini kazandığımız bu dönemde kendi ittifağımızı sağlarsak küresel desteğimiz de artar” dedi.

KKP Genel Başkanı Çiftyürek, “Biz şimdiye kadar ulusal ittifak adına yaptığımız çalışmalara yönelik eleştirilere yanıt vermedik. Çünkü süreç eleştirilere karşılıklı yanıt vermeyi değil, birbirimizin elini tutmayı gerektiriyor” diye konuştu.

Çalıştaya öncülük eden Kürt partiler şunlar; Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Platformu(PDK),  Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadi Partisi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli