Sefin Dizayi: Ziyareti çok anlamlı buluyoruz

15-01-2020
Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi
Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi
Etiketler Katar Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Ziyaret hakkında Rûdaw muıhabiri Senger Abdurrahman’ın sorusunu yanıtlayan Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, “Geçmişte butür ziyaretler çok oldu ancak özellikle Irak’ın içerisinde bulunduğu bu durumda böylesi bir ziyareti çok anlamlı buluyoruz” dedi.

Geçmişte Kürdistan Bölgesi ile Arap ülkeleri arasında iyi ilişkiler kurulduğuna değinen Dizayi, “Bu ziyaret de bu iyi ilişkinin sürdüğünü gösteriyor” diye konuştu.

Sefin Dizayi, “Bölgedeki tüm devletler ister büyük olsun ister küçük, bu krizden (ABD-İran gerilimi) endişe duyuyorlar. Hepimiz birlikte durumun sakinleştirilmesi için çaba gösteriyoruz ki bird aha ne Irak ne de başka bir ülke böyle bir kargaşanın, büyük güçlerin tasfiye hesaplarının sahası olmasın” ifadelerini kullandı.

“Bizce sorunların çözümü için tek yol diyalogdur” diyen Dizayi, diyaloğa kim öncülük edecekse destekleyeceklerini söyledi.

Dizayi, “Sorunlar çok karmaşık, belki de bir adımla, iki adımla çözülmez ama bu konuda inisiyatifi alacak ülkeler olursa bunu değerli buluruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli