İHD Leyla Güven için Adalet Bakanlığı ile görüştü

15-01-2019
Rûdaw
Etiketler Leyla Güven İHA
A+ A-

Haber Merkezi- İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in ve diğer tutukluların açlık grevi eylemine ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü söyledi.

 

Öztürk Türkdoğan, 68 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven'in durumunu Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmeyi İHD Diyarbakır Şubesi’nde basınla paylaştı.

 

Leyla Güven’in ve diğer tutukluların girdiği açlık grevi eylemine dikkat çeken Türkdoğan, tutuklu ve mahpusların daha önce de bu talepte bulunduğunu ve taleplerinin haklı olduğunu belirtti.

 

İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan ve orada bulunan diğer tutuklulara yapılanın hak ihlali olduğuna işaret eden Türkdoğan, tutukluların vasileri, yakınları, avukatları ile görüştürülmesi gerektiğini, telefon haklarının kullanması gerektiğini ve tüm haklarından yararlanması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Türkdoğan, bu duruma ilişkin 10 Ocak günü Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini aktararak, şu ifaleri kullandı:

 

“Adalet Bakanlığı’yla düşüncelerimizi paylaştık. Leyla hanımın (Güven) durumunu ve cezaevlerindeki diğer tutukluların durumunu paylaştık. Adalet Bakanlığı bizi dinledi kendi döneminde hiçbir mahpusun zarar görmesini istemediğini belirtti. Kendisi nötrdü fakat pozitif bir adım atılması gerekiyor. Haftasonu Öcalan ile görüşme gerçekleşmesi olumludur ama görüşmelerin sürekli hale gelip rutine bağlanması gerekir.

 

 Adalet Bakanlığı ile görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Leyla Hanım bir milletvekilidir ve mecliste sadece HDP değil diğer partilerin de bu durumu dile getirmesi gerekir. Geç olmadan tutukluların talebi dinlenmelidir. Türkiye’deki yasaların herkese adaletli eşit bir şekilde uygulanmasını diliyoruz.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli