Kürdistan Bölgesi’ni 11 ayda 6 milyon turist ziyaret etti

Erbil (Rûdaw) - 2022'nin ilk 11 ayında 6 milyondan fazla turist Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etti. Kürdistan Bölgesi yılbaşı kutlamaları için çok daha fazla turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu Başkanı, Kürdistan Bölgesi’nin 2022'de tahmin edilenden daha fazla turist ağırladığını söyledi.

İbrahim Abdülmecid, "Planımız gelen turist sayısını altı milyon kişiye çıkarmaktı, ancak mevcut verilere göre şimdiye kadar Kürdistan Bölgesi'ni altı milyondan fazla turist ziyaret etti" dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin turizmi, ülkenin diğer bölgelerine göre nispeten daha ılıman bir sıcaklığa sahip olması ve sahip olduğu muazzam doğa ile son yıllarda patlama yaşıyor.

2020 yılında koronavirüs sangını önlemleri nedeniyle yaşanan sıkıntılara rağmen, turizmi bir kez daha patlama yaşadı.

İbrahim Abdülmecid, yılın ilk yedi ayında yaklaşık dört milyon turistin Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ettiğini ve bunların yüzde 85'inin orta ve güney Irak illerinden geldiğini, geri kalanının İran, Türkiye, Avrupa ve ABD’den geldiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi, Noel kutlamaları için Irak'ın geri kalan kentlerinden de turist akını bekliyor.

İbrahim Abdülmecid, "Kürdistan Bölgesi'ne çok sayıda turist gelmesini bekliyoruz ve bunun için  tüm müdürlükler kendi bölgelerinde hazırlıklara başladı" dedi.