'Ulusal Birlik' çalışmaları kapsamında Kürt partileri Kürdistan'ı ziyaret edecek

14-12-2019
Rûdaw
Etiketler HDP Kürt Partiler Başkan Mesud Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt partilerinin temsilcileri, ‘Ulusal Birlik’ çalışmaları kapsamında önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek. Heyeti n Başkan Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Ulusal birlik çalışmaları kapsamında Kürt parti temsilcileri önümüzdeki hafta başkent Erbil’e gelmesi bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan HDP Erbil Temsilcisi Abid İke, “Ulusal birlik çalışmaları çerçevesinde Kürt partilerinden oluşan bir heyet Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’i ziyaret edecek. Ziyaret Aralık ayının ortasında denk gelmesi planlanıyor. Ziyaret kapsamında heyet bir hafta boyunca temaslarda bulunacak” dedi.

Heyet Başkan Mesud Barzani’yi ziyaret edecek

Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden heyetin başta Başkan Mesud Barzani ile görüşeceklerini dile getiren İke, “Heyet Başkan Barzani ile görüştükten sonra diğer partilerle bir araya gelecek. Kürdistan hükümet yetkilileri ile de bir araya gelmeleri bekleniyor.

İke, Erbil’i ziyaret edecek heyetin geçtiğimiz aylarda Başkan Barzani'nin  partilere birlik çağırısına bir cevaben olduğunu ifade etti.

Heyette kimler yer alacak?

Kürdistan’da temaslarda bulunmak üzere başkenti ziyaret edecek heyette Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi’nden bir temsilci Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri İmam Taşçıer, Ayşe Acar Başaran, Nuran İmir, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti yer alıyor.

Kürt partileri temsilcilerinin Erbil ziyaretleri kapsamında bölgedeki tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ulusal Kongre hazırlığı

Diyarbakır’da 5 Aralık’ta bir araya gelen Kürt partileri  ocak ayında kapsamlı bir çalıştayının yapılmasına karar vermişti.

Yayımlanan ortak deklarasyonda, şu kararlar yer almıştı:

“Kalıcı ulusal İttifaka varma hedefinde faaliyetlerini ‘Kürdistani İttifak Çalışması’ adı altında sürdürme; Ulusal İttifakın yapısı, çerçevesi, bileşenleri, işleyişi, yol ve yöntemine ilişkin 18-19 Ocak 2020 tarihinde iki günlük bir Çalıştay gerçekleştirme; Çalıştay hazırlığının beş kişilik bir komisyon tarafından organize edilmesini; Ulusal İttifak faaliyetinin başlangıç aşamasında hali hazırda yer almayan tüm Kürdistanî parti ve hareketlerimizin Kürdistani İttifak Çalışması’nın içinde yer almaları için saflarımızın açık olduğu kararlaştırıldı.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli