Kürtçe bilen öğrencilere burs

14-12-2015
Ayser ÇINAR
Etiketler DEST Burs Öğrenci Kürt Kürtçe
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İnsani Yardım Derneği (DEST), Kürtçe bilen Kürt öğrenciler için burs kampanyası başlattı.

 

Dernek, bu kampanya ile Kuzey Kürdistan’da (Türkiye Kürdistanı) düşük olan Kürtçe okuma-yazma oranını yükseltmeyi hedefliyor.

 

Rûdaw'a konuşan DEST Genel Başkanı Mehmet Zeki Unutur, ''Kürt öğrenciler üniversitelerde birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu büyük sorunlardan biri de ekonomi. Bütçemiz yettiği ölçüde, Kürt öğrencilere destek olmak ve eğitimli bir Kürt kuşağının oluşturulmasına katkıda bulunmak istiyoruz ” ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Zeki Unutur, “Fakat bütçemiz kısıtlı. Kürt işadamları bu kampanyaya destek verirse daha fazla öğrenciye destek çıkabiliriz” dedi.

 

DEST'in burs seçici kurulunda yer alan Kürt yazar Mihemed Şarman ise, ''Doğrusu bu kadar başvuru olacağını tahmin etmiyorduk.Bu hafta içerisinde mülakata hak kazanmış isimleri duyurmayı planlıyoruz. Mülakat sonrası da kesin burs listesi yayımlanmış olacak” şeklinde konuştu.

 

“Öğrencileri seçerken çok zorlandık” diyen Şarman, şöyle devam etti:

 

“Kız öğrenciler, ebeveyenleri vefat edenler, Kürt illerindeki üniversitelerde okuyanlar ve Kürdoloji bölümlerinin öğrencileri burs almak için daha şanslı olacak.''


6 bin 300 kişinin başvurduğu ve yüksek miktarla verilmesi beklenen DEST bursunun, bu yıl sadece lisans öğrencilerine verileceği, önümüzdeki yıllarda yükseklisans ve doktora öğrencilerinin de proje kapsamına alınacağı belirtildi.



DEST, geçtiğimiz hafta Kobani'deki 80 aileye 160 süt keçisi desteğinde bulunarak, ilginç bir mikroekonomi projesine de imza atmıştı.

 

DEST bursuna katkıda bulunmak isteyenler için hesap numaraları aşağıdaki linkte:

 

http://destalikari.org/index.php/hesap-bilgileri/

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli