Sudan'dan gelen Rojavalı öğrenciler Kürdistan Bölgesi'nde eğitimlerine devam edemiyor

14-11-2023
Helebja Sadon
Etiketler Sudan Rojava Kürdistan Bölgesi Eğitim Öğrenci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Sudan'dan Kürdistan Bölgesi'ne gelen Rojavalı öğrenciler eğitimlerine devam edemiyor.

Bu yılın haziran ayında Sudan'da başlayan iç savaş nedeniyle Rojavalı 830 mülteci, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yardımıyla Kürdistan Bölgesi’ne geldi.

Çoğunluğu öğrenci olan bu mülteciler Kürdistan Bölgesi'nin farklı bölgelerine yerleştirildi. Ancak öğrenciler Kürdistan Bölgesi'nde öğrenimlerine devam edemiyorlar çünkü eğitim belgelerini Sudan'da onaylatmaları gerekiyor.

Rûdaw, muhabiri daha önce çocukları Sudan'da okula giden ailelerden biri ile görüşmüştü. Aile, şu anda bu belgeleri onaylamak üzere Sudan'a gidemeyeceğini belirtmişti.

Haberin Rûdaw'da yayımlanmasının ardından Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Kürdistan Bölgesi Temsilciliği, ailelere kendileri ile temasa geçerek öğrencilerin ad ve soyadlarını bildirmelerini istedi.

ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilciliği Mülteci İşleri Komitesi Başkanı Fadıl Del, Rûdaw'a, söz konusu öğrencilere yardım etmek istediklerini belirtti.

Fadıl Del, öğrenimlerine devam etmek isteyen her öğrencinin sorunlarını, Kürdistan Bölgesi'nin ilgili bakanlığı nezdinde çözmek için çaba sarfedeceklerini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli