HDK-İ: İran'a karşı herhangi bir askeri girişimimiz olmadı

14-11-2022
Rûdaw
Etiketler HDK-İ İran Saldırı Rojhılat İran Kürdistan Demokrat Partisi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) Sözcüsü Halit Azizi, İran’a karşı askeri bir girişimleri olmadığını ve Devrim Muhafızları’nın Kürtlerden intikam almak için bombardıman yaptığını ifade etti.

Rûdaw TV’de Senger Ahburrahman’ın sunduğu bültene konuk olan Azizi, İran Devrim Muhafızları’nın Kürdistan Bölgesi’nde yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran Hükümeti’nin, ülke geneli ve Rojhilat’ta telafisi zor bir başarısızlığa uğradığını belirten Azizi, “İran, bu bombardımanlarla kendisine yönelik bir dış saldırı olduğunu göstermeye çalışıyor fakat İran yönetimine karşı en büyük tehdidin İran halkı olduğu herkes tarafından görüldü” şeklinde konuştu.

İran’a karşı herhangi bir askeri girişimde bulunmadıklarını söyleyen Azizi, “İran'a karşı herhangi bir askeri girişimimiz olmadı. Sadece halkımızı İran halkı ile koordineli olarak barışçıl hareket etmeye teşvik ettik” ifadelerini kullandı.

“Devrim Muhafızları, Rojhılatlı partilerden intikam almak istiyor”

Azizi, bu seferki saldırıların iki ay önceki saldırılardan farklı olduğunu belirterek, “İki ay öncesine kadar uluslararası toplum İran'ın nükleer programına odaklanmıştı ancak şimdi iki ay önceki gibi değil. ABD ve Avrupa İran hakkında yeni bir değerlendirme yapmaya mecbur kalacak. Nükleer program konusunda bir anlaşmaya varsalar dahi bunun önemli bir sonucu olmayacak” diye konuştu.

Azizi ayrıca “Rojhılat’ta Jina Emini protestoları yapıldığı için Devrim Muhafızları, Rojhılatlı partilerden intikam almak istiyor” dedi.

Öte yandan, İran Kürdistan Partileri Dayanışma Merkezi de İran’ın, Süleymaniye ve Koye’de Rojhılatlı partilere yönelik İHA ve füzelerle yaptığı saldırılara ilişkin bir açıklama yaparak, “İki yoldaş şehit oldu, çok sayıda da yaralı var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli