Mele Bahtiyar, zehirlenmesinin detaylarını paylaştı

14-11-2021
Etiketler Mele Bahtiyar KYB YNK Kongreya YNKê
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - KYB Yüksek Meclis Üyesi Mele Bahtiyar, zehirlenmesinin ayrıntılarını açıklayarak, olayın KYB bünyesinde gerçekleştiğini ve İstihbarat Servisi'nin kendisini zehirlediğine dair bilgilerin kendisine ulaştığını aktardı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclis Üyesi Mele Bahtiyar, bugün Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısında zehirlenme olayının detaylarına ilişkin konuştu.

“Beni İstihbarat zehirledi”

Tedavisi bir Alman hastanesinde yapılan ve doktorunun vücudunda 3 çeşit zehir olduğunu açıkladığı Mele Bahtiyar, parti içindeki diğer 'arkadaşları' tarafından zehirlendiğini açıklamıştı. Mele Bahtiyar ayrıca İstihbaratın kendisini zehirlediğine yönelik bilgi ulaştığını kaydetti.

“Komisyon kurulması için mektup yazacağım”

Mele Bahtiyar, "2 gün içinde, bu davayı araştırmak üzere görevlendirilecek bir komisyonun kurulması için partinin en üst makamları olan Politbüro ve KYB Başkanlık Konseyi'ne bir mektup göndereceğim. Gelenek gereği KYB'nin zehirlenme olayının faillerini hem parti içinden cezalandırmasını hem de yasal cezaya çarptırmasını bekliyorum" dedi.

Almanya'daki bir hastaneden, zehirlenmesine ilişkin Almanca ve İngilizce hazırlanan bir raporu elinde gösteren Mele Bahtiyar, haklarından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Bir kişi tutuklandı

Şimdiye kadar kendisinin zehirlenmesiyle ilgili bir kişinin tutuklandığını ve bu kişinin de kendisine haber veren kişi olduğunu kaydetti.

“Kürdistan Bölgesi mahkemelerinden sonuç çıkmazsa Bağdat’a giderim”

Mele Bahtiyar, ayrıca KYB Yüksek Meclisi'nin toplanarak yeni kararlar alacağını duyurdu.

Kendisinin yanında olduğu için Rûdaw'a teşekkürlerini sunan Mele Bahtiyar, konuşmasında konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını, Kürdistan Bölgesi mahkemelerinden sonuç alaması durumunda Bağdat'taki mahkemelere gideceğini ve buradan da sonuç çıkmazsa yurt dışındaki mahkemelere başvuracağını belirtti.

Ne olmuştu?

KYB Sözcüsü, 29 Ekim’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclisi üyesi Mele Bahtiyar’ın zehirlendiğini duyurmuştu.

Doktoru, Mele Bahtiyar’ın sağlığına ilişkin konuşmuştu

Almanya'daki Vivantes Humboldt Hastanesi Nefroloji Bölümü Klinik Şefi Dr. Süha Daşdelen, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclis Üyesi Mele Bahtiyar’ın tam olarak ne zaman zehirlendiğini tespit edemediklerini, fakat “son 3 aydır devamlı olarak zehirlendiği” ihtimalini dile getirmişti.

KYB’deki zehirlenme iddiaları

KYB’de zehirlenme olayları yaşanmış, partinin eşbaşkanı Bafıl Talabani’nin ardından KYB’nin üst düzey yöneticilerinden Mele Bahtiyar ve diğer bazı parti yöneticilerine yönelik "zehir" yolu ile suikast düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Almanya'da tedavi altına alınan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclisi Üyesi Mele Bahtiyar, "arkadaşları" tarafından zehirlendiğini açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli