Görevden alınan belediye başkanları sessiz bekleyişte

14-11-2019
Ali Haydar Gözlü
A+ A-

Dersim (Rûdaw) - Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belediyesi Eş Başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan görevden alınmasının  ardından bekleyiş sürüyor.

Görevden alınan başkanların yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu kayyum olarak atanmasının ardından belediyenin bulunduğu yol ve belediye binası çelik bariyerlerle kapatılırken, Jandarma ekipleri tarafından ise zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi ve Songül Doğan, görevden uzaklaştırılmalarının ikinci gününde de vatandaşlarla birlikte belediye binası bahçesinde toplanarak bekleyişlerini sürdürüyor.

31 Mart Yerel seçimlerinde HDP'nin Dersim'de tek kazandığı belediye olan Akpazar Belediyesinin hukuksuzca ellerinden alındığını ifade eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Görevden alınan Akpazar Belediyesi Eş Başkanları Orhan Çelebi Rûdaw'a yaptığı açıklamada, hiçbir hukuki gerekçe olmadan sadece İçişleri Bakanı talimatı ile görevden alındığını kendilerine söylendiğini ifade etti.

“Sabah 08.00'de askerler postallarla belediyemize girerek görevden uzaklaştırma kararını olduğunu bize bu kararı iletmek için geldiklerini söylediler” diyen Orhan Çelebi, sözlerine şunları ekledi:

“Bunun hukuksuz olduğunu biliyorduk. Dersim'de tek bir HDP belediyesi olan 2049 nüfuslu olan beldenin iktidarın tahammülsüzlüğü burada gösterdi. Hiçbir hukuksal dayanağı olmayan tutum, bize gerekçeyi göstermediler. Yazılı olarak şuana kadar hiçbir tebligat ulaşmamış durumda. Belediye iki gündür halka kapatılmış, hiçbir hizmet verilememektedir. Halkın iradesini teslim alma, halkın iradesini teslim alma girişimidir. Halkın iradesine sahip çıkacağız.”

Eş Başkan Songül Doğan ise kayyumların halkın iradesini teslim almaya çalıştığını, kendilerinin görevden alınmasının ise demokrasiye darbe vurulması anlamına geldiğini söyledi.

Belediye binası önünde toplanan ve görevden alınmalara tepki gösteren vatandaşlar ise halkın oyları ile kazanmış belediye başkanların görevden alınmasının haksız ve hukuksuz olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli