KAMIŞLO - İki arkadaş gelinliklerle son yolculuklarına uğurlandı

14-11-2019
Rengin Şero
Kamışlo
Kamışlo
Etiketler Kamışlo Patlama
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) – Kamışlo’da 11 Ekim günü gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Zozan ve Medine adlı arkadaşlar, Şehit Delil Saruhan Şehitliği’nde toprağa verildi. İki arkadaşın tabutlarına gelinlik bağlandı, gelinlikle çektikleri resimleri taşındı.

Rojava’nın Kamışlo kentinde 11 Ekim Pazartesi günü art arda meydana gelen üç ayrı patlamada 5 kişi hayatını kabtetti, 26 kişi de yaralandı.

Patlamada hayatını kaybeden Kamışlo Belediyesi basın çalışanları Zozan Şexo (19) ve Medine Hüseyin (19) adlı arkadaşlar, Şehit Delil Saruhan Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Zozan ve Medine’nin ailesi, her ikisinin yıllardır çok yakın arkadaş olduğunu, birlikte çalıştıklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Zozan’ın abisi Rewan Şexo, “Kardeşim ve arkadaşı pazara çıkmak için belediyeden izin alıyorlar. Pazara geldikleri vakit ilk patlama oluyor. Kardeşim bu patlamayı çekmeye çalışırken ikinci bri patlama oluyor ve iki arkadaş orada şehit düşüyor” dedi.

Her iki aile, kızlarını gelinlik sarılı tabutlarla toprağa verdi. Törende Zozan ve Medine’nin gelinlik içerisinde çekilmiş resimleri taşındı.

Medine’nin annesi Büşra Ali de, “Biz ona Amura diye hitap ediyorduk. O benim arkadaşımdı, canımdı, kızımdı. O arkadaşı Zozan’ı çok seviyordu. Şimdi ikisi birden Kamışlo’nun gelini oldular” dedi.

Kamışlo’daki patlamanın ardından olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli