PAK’tan Kürdistan Demokrat Partisi–İran’a tebrik ziyareti

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Özgürlük Partisi’nden (PAK) bir heyet, HDK ile birleşen Kürdistan Demokrat Partisi–İran’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz ay Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) faaliyet yürüten Kürdistan Demokrat Partisi (Hizba Demokrata Kurdistanê-HDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi–İran (Hizba Demokrata Kurdistana İranê - HDKİ) birleşmiş, bundan sonra HDKİ çatısı altında siyaset yürüteceklerini açıklamıştı.

Birleşme kararı pek çok Kürt partisi ve tarafı tarafından memnuniyetle karşılanmış, HDKİ’ye tebrik ziyaretleri gerçekleştirilmişti.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) bugün HDKİ’yi tebrik etme programı çerçevesinde başkent Erbil’de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından PAK’tan ziyarete ilişkin bir açıklama kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklamada PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK Genel Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölgesi Komite Sorumlusu Orhan Kaya ile PAK Kürdistan Bölgesi Komite Üyesi Temo Ayas’ın dün başkent Erbil’e bağlı Koye’de HDKİ’yi ziyaret ettiği kaydedildi.

HDKİ Genel Sekreteri Mustafa Hicri, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Mevlüdi ve Hasan Kadirzade, HDKİ Yetkilisi Rüstem Cihangiri, Merkezi İdare Başkan Yardımcısı Fuat Xakibegi’nin PAK heyetini karşıladığı bilgisine yer verilirken PAK’ın HDK ile HDKİ’nin birleşme kararından ötürü her iki tarafı kutladığı aktarıldı.

 Açıklamada Özçelik’in “iki tarafın birleşme kararının birlik adına bir örnek olması gerektiği” hususunu vurguladığına yer verildi.