Suriye muhalefeti ENKS’li üyeyi çıkarıp yerine Arap üye seçti

14-09-2020
Rûdaw
Etiketler Suriye ENKS Hewas Agid
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Nasr Al Hariri’nin Konsey’in ENKS’li üyesi Hewas Agid’i yönetimden çıkarıp yerine Arap bir üye seçtiği belirtildi. ENKS’li Muhammed İsmail de Koalisyon’un bu tavrında ısrarcı olması halinde farklı seçeneklere başvuracaklarını söyledi.  

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Kurulu üyesi Muhammed İsmail, İstanbul’da toplantılarına devam eden Türkiye destekli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) dünkü toplantıları esnasında Koalisyon Başkanı Nasr Al Hariri’nin, Koalisyonun siyasi işlerden sorumlu kurulunda yer alan üyesi ENKS’li Hewas Agid’i yönetimden çıkarıp yerine Arap bir üye belirlediğini söyledi.  

Rûdaw’a konuşan Muhammed İsmail, alınan kararın bireysel olduğuna inandıklarını ve bu nedenle tepkilerini Konsey’e ilettiklerini söyledi.

Kararın Suriye Ulusal Koalisyonu yönetimi ile ENSK’den bağımsız alındığını ifade eden İsmail, “Konu hakkında Nasr Hariri’ye mektup gönderdik ve tepkimizi dile getirdik. Ayrıca Koalisyon yönetimi ile video konferans yoluyla da bir toplantı gerçekleştirip orada bu meseleyi gündeme getirdik. Halkımıza ve davasına karşı tehlikeler ve ENKS’nin hedef alınması tavrı bu kararda da görülüyor. Konu hakkında Fransa, ABD ve diğer uluslararası muhattapları da bilgilendirdik” dedi.

Muhammed İsmail, “ABD bize, Nasr Hariri’ye güçlü bir mesaj verildiğini ve ENKS’nin Müzakare Komisyonunda temsil edilmesine verdikleri önemi yinelediklerini iletti” ifadesini kullandı.  

ENKS’li üye hakkında alınan kararın bozulmaması halinde farklı bir tavır göstereceklerini belirten İsmail, “Farklı seçeneklerimiz de var. Katılabileceğimiz Kahire ve Moskova Platformları var” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli