Resmen göreve başlayan Kerkük Valisinden ilk mesaj: Kerkük kimliği için çalışacağız!

5 saat önce
Etiketler Kerkük valisi Rebwar Taha
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kerkük Valisi Rebwar Taha yasal yemin töreni ardından resmen göreve başladı. Taha yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

9 Ağustos’ta Bağdat’ta bir otelde düzenlenen İl Meclis’nin 9 üyenin katılımıyla Kerkük Valisi seçilen Rebwar Taha, Kerkük Mahkemesi’nde yasal yeminini ederek resmen göreve başladı.

Valilik binasına gelen Rebwar Taha burada basın açıklaması yaptı. Arapça ve Kürtçe konuşan Taha göreve başlaması dolayısıyla Kerkük halkını kutladı ve hiçbir ayrım yapmaksızın tüm tarafları kucaklayacağı mesajını verdi.

Rebwar Taha konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbir ayrımcılık ve farklılığa düşmeden birlikte çalışacağız”

“Kerkük’ün huzur, güvenlik ve istikrarı, yeniden inşası ve birlikte yaşam kültürü için hiçbir ayrımcılık ve farklılığa düşmeden birlikte çalışacağımızı taahhüt ediyorum. Bu hepimizin rüyasıydı ve bunu gerçekleştireceğiz.

Kerkük çocuklarının geleceğinin bizim neslimizin tanık olduğu gibi taraflar arası çelişki, çatışma ve kaosun bedelinin Kerkük halkına ödetilmesini istemiyoruz.

“Kerkük kimliği için çalışacağız”

Birlikte yaşayalım birlikte çalışalım. Kız ve erkek evlatlarımız üniversitelerde, enstitülerde, okullarda hep beraber olsunlar. Kürt, Türkmen ve Arap birbirine karşı olmasın

Bir tek kimliğimiz var o da ‘Kerküklü olmaktır!’ desinler. Bizim tüm çabamız “Kerkük” kimliği altında herkesi bir araya getirmek olacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli