PSK'dan belediye ve sivil toplum örgütlerine ziyaret

14-08-2021
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Kürdistan Sosyalist Partisi PSK
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek ve beraberindeki heyet Dersim'de belediye ve sivil toplum örgütlerine ziyaret gerçekleştirdi.

PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, PSK PM üyesi Hidayet Fidan, PSK PM üyesi ve Dersim İl Başkanı Yekta Demirkapu, PSK Diyarbakır il yöneticisi Fuad Akkaya ve Pir Rıza Katurman'ın da aralarında bulunduğu heyet ilk olarak Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin'i ziyaret etti.

Dersim'de yaşanan hak ihlalleri hakkında heyete bilgi veren Kenan Çetin, baro olarak gerek Dersim'de gerek bölgede yaşanan hak ihlallerine karşı mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. Karşılıklı görüş alış verişini önemsediklerini ifade eden Çetin, ziyaretlerinden ötürü PSK heyetine teşekkür etti.

Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nu da ziyaret eden heyet, Maçoğlu'ndan Dersim'de ekonomik, kültürel ve sosyal alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir saat süren görüşme sonunda partilerin fikirlerini önemsediklerini ve ortaklaşmaya hazır olduklarını ifade eden Maçoğlu, ziyaretlerinden ötürü PSK heyetine teşekkürlerini iletti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice'yi de makamında ziyaret eden heyet, Dersim esnafının sorunları hakkında Belice'den detaylı bilgi edindi. Dersim esnafının pandemi sürecinde yaşadığı sorunları azaltmak ve çözüm bulmak için sürekli çaba sarf ettiklerini belirten Belice, esnafa yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Belice, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli