Kürt kentlerine sıcak hava uyarısı

14-08-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Erzincan ve Dersim için sıcak hava uyarısında bulunuldu.

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 7 Kürt kentinin genelinde hava az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu geçecek.

 

Sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği, rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

 

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 9, Kars'ta 10, Ağrı ve Erzurum'da 13, Iğdır ve Erzincan'da 18, Dersim’de 21 derece ölçüldü.

 

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Dersim'de 40, Erzincan'da 39, Iğdır'da 38, Ağrı'da 35, Kars ve Erzurum'da 33,  Ardahan'da ise 32 derece olması bekleniyor.

 

Bölgede mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcaklık sebebiyle başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşlar, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.