Mesrur Barzani, Trump'a yönelik saldırıyı kınadı: ABD ile dayanışma içindeyiz

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump'ın Pennsylvania’da düzenlediği mitingde silahlı saldırıya uğramasını kınadı. Mesrur Barzani, “ABD ile dayanışma içindeyiz” mesajını verdi.

ABD’de başkanlık için yarışan eski başkan Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde kürsüde konuşurken, şüpheli bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayarak kulağından yaralandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, sosyal medya hesabından kınama mesajı yayımlayarak, “ABD ile dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani kınama mesajına şu ifadelere yer verdi:

“Başkan Donald J Trump'a yönelik saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve kendisine acil şifalar diliyorum. Bu anlamsız terör eyleminin tüm kurbanlarına geçmiş olsun dileklerini sunuyorum. ABD ile dayanışma içindeyiz.”

Trump’a suikast girişimi soruşturuluyor

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Rojek, hâlihazırda suç mahallinde aktif incelemenin sürdüğünü vurgulayarak, saldırganın amacının da araştırıldığını ifade etti.

"Eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kevin Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söyledi.

Saldırganı tespit etmek için fotoğrafların incelendiğini ve DNA çalışmalarının yapıldığını söyleyen Rojek, kesin bilgi elde ettiklerinde basınla paylaşacaklarını dile getirdi.

Rojek, olayda saldırganın öldürüldüğünü, mitingde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Seçim mitingi için FBI'dan ilave destek istenmediğini belirten Rojek, güvenlik zafiyeti olup olmadığına ilişkin soruları cevaplamaktan kaçındı.

FBI, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimlik bilgilerine ulaştığını, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew olduğunu açıkladı.