DSG'den Minbic'deki bombardımana ilişkin açıklama

Haber Merkezi - DSG, TSK’nın Minbic’in Dendeiye köyüne dönük bombardımanında 4 savaşçılarının ve 1 sivilin hayatını kaybettiği, 2’si sivil 4 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’ya bağlı SİHA’ların Rojava’nın Tıl Rıfat ve Minbic bölgelerini bombaladığını duyurmuştu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesindeki Minbic Askeri Meclisi Güçleri Basın İrtibat Merkezi, SİHA saldırısına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Minbic Askeri Meclisi Güçlerine bağlı savaşçıların, Minbic’in kuzeybatısındaki Dendeiyê köyüne dönük bombardımanda yaralanan 2 çocuğu kurtarmaya çalıştığı sırada, 4 savaşçılarının hayatını kaybettiği, 2 savaşçının ise yaralandığı kaydedildi. 

Arap Hesen köyünde ise bir binanın SİHA’larca bombalanması sonucunda 1 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tıl Rıfat ve Minbic’te SİHA’lar ile düzenlenen saldırıda 41 DSG’linin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Öte yandan DSG’ye yakın haber ajansı ANHA’da yer alan habere göre; TSK'ya ait SİHA'lar ve topçu birlikleri dünden beri Efrin'in Şerawa, Minbic ve Tıl Rıfat bölgelerindeki DSG ile Suriye ordusuna ait mevzileri yoğun bir şekilde bombalıyor.  Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Bênê köyü ile Tıl Rıfat’ta SİHA’lı saldırılar düzenlendiği belirtildi. Tıl Rıfat’ta düzenlenen hava saldırılarında 1 Suriye askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.  Efrin'in Şerawa ilçesine bağlı Aqibê köyü çevresinde Suriye ordusuna ait mevzilerin bombalaması sonucunda 3 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Operasyonun bu hafta sonu Kilis'in Öncüpınar bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırılara misilleme olarak yapıldığı kaydedilse de DSG roket atışlarını şu ana kadar üstlenmiş değil.