Feraşin Yaylası göçerlere ev sahipliği yapıyor

Haber Merkezi - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Feraşin Yaylası hayvanlarını otlatmak isteyen besicilere ev sahipliği yapıyor.

Ramazan ayında havaların ısınmasıyla yaylalara gitmek için hayvanlarıyla yola çıkan göçerler, bir ay süren yolculuğun ardından meralara ulaştı.

 



Göçerler Şırnak'ın Beytüşşebap, Van'ın Gürpınar ilçeleri ile Hakkari sınırlarında bulunan Feraşin Yaylası’nda konakladı.

2 bin 625 rakımlı Feraşin Yaylası'ndan koyun ve kuzu sesleri yankılanıyor.

Cizre ilçesinden gelen Gürgün Efe, sorunsuz bir yolculuk geçirdiklerini söyledi.

 



Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Kılıç, Şırnak'ın hayvancılık açısından önemli olduğunu ifade ederek, her yıl çok sayıda besicinin hayvanlarını kentin serin yaylalarına getirdiğini belirtti.

Göçerlerin sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini aktaran Kılıç, onlara yardımcı olmak adına Valilik emriyle güzergahlarını da belirlediklerini kaydetti.

Kılıç, göçerlerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirdiklerini anlatarak, “Şırnak'ta 1 milyon 138 bin küçükbaş hayvan var. Faraşin Yaylası besicilere büyük imkan sunuyor. Besiciler huzur içerisinde geniş meralardan faydalanabilmekte. Huzur ortamının tesis edilmesi ve meraların hayvancılığa açılmasıyla hayvancılığa son dönemlerde büyük yönelme olduğunu görüyoruz” dedi.