FLAŞ İDDİA - ‘Nusaybin’de psikoloji bozuk!’

Haber Merkezi - Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir aydır devam eden operasyonlarda ölen asker ve polis sayısının artmasının bölgede görev yapan personelin psikolojisini bozduğu ilerü sürüldü.

 

Nusaybin’deki çatışmalarda devlet güçlerinin kayıplarının artması ve operasyonun yönetimi nedeniyle görev Mardin Valisi’nden alınarak, en yüksek rütbeli askere verilmişti.

 

PKK’lilerin patlayıcı tuzakladıkları ve hendek açtıkları yerler önce tank, obüs ve havanlarla vurulmaya başlandı, bu işlemin ardından müşterek timler bölgeye girdi.

 

Cumhuriyet'in haberinde, “Sürecin yıpratıcı olması ve aralarında üst düzey subayların da bulunduğu 30’un üzerinde şehidin verilmesi nedeniyle müşterek timlerde görev yapan personelin psikolojisinin olumsuz etkilendiği” belirtildi.

 

Habere göre, devreye giren Genelkurmay Başkanlığı, GATA’da görevli psikiyatristleri geçici görevle Nusaybin’e gönderdi.

 

Doktorların Nusaybin’e gönderilmesinin nedenlerinden birinin de personelin moral bozukluğu nedeniyle olası intihar durumu olduğu kaydedildi.

 

İlçede bir uzman çavuş intihar etmişti.

 

Doktorların özellikle askeri personelle yaptıkları görüşmeler ve terapilerin bundan sonra da süreceği, çatışma bölgesindeki personele moral destek uygulamasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) program şeklinde uygulanmasının planlandığı dile getirildi.

 

Bu kapsamda Eğitim Doktrin Komutanlığı’nda (EDOK) bir çalışmanın da yürütüldüğü öğrenildi.

 

Nusaybin’de doktorların askerlerle görüşmesinin ardından Mardin Valisi Koçak da ilçeyi ziyaret etti. Koçak’ın, müşterek timlerle görüşerek güvenlik güçlerine moral desteği verdiği bildirildi.

 

İlçede çok sayıda kayıp verildiği dönemde, tank ve ağır silahların kullanımına izin vermediği iddiasıyla Koçak’a yönelik yoğun tepki oluşmuş, ardından operasyondan el çektirildiği iddiaları gündeme gelmişti.