Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki eylemi 6. gününde

14-03-2021
Rûdaw
Etiketler Urfa Suruç Emine Şenyaşar AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve 2 çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar, “adalet” talebiyle 6 gündür Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi düzenliyor.

Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, “adalet” talebiyle 9 Mart günü Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

Bugün sabah erken saatlerde bir kez daha adliye önüne gelen Emine Şenyaşar, burada üzerinde “Adalet” yazan dövizlerle eylemine devam etti.

 “#ŞenyaşarAilesineAdalet” hashtagı ile açılan sosyal medya dayanışma hesabı üzerinde Emine Şenyaşar’ın görüntüleri, “Ailemiz için ADALET yerin dibine girmiştir. Tek başımıza çıkarmamız mümkün değildir. Gelin hep beraber yerin altına giren ADALETİ çıkaralım. Adalet nöbetimiz  6. gününde devam ediyor...” yazısı ile paylaşıldı.

Ferit Şenyaşar, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na ve Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na seslenerek, suçluların yakalanmasını istemişti.

Şenyaşar ailesinin 3'üncü oturma eylemi

Şenyaşar ailesi, 12 Eylül 2019 tarihinde de aynı taleple Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmış, savcılık ile yapılan görüşme sonrası aynı gün eylemlerini sonlandırmıştı.

16 Aralık 2020 tarihinde de Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, AK Parti Urfa İl Başkanı ile görüşme talebiyle gittikleri il binası önünde gözaltına alınmıştı.

Olay

Suruç’ta 15 Haziran 2018'de seçim çalışmalarında çıkan olayda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırdığı Esvet Şanyaşar ve oğulları Adil ve Celal hayatını kaybetmişti. Olayda milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. 8 kişi de yaralanmıştı.

Yaşanan olayda 3 ferdini kaybeden Şenyaşar ailesi, güvenlik gerekçesiyle Suruç’u terk etmişti.

Soruşturma kapsamında milletvekilinin ağabeyinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar tutuklanmış, katil zanlısı milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Enver Yıldız ise olaydan aylar sonra Urfa Adliyesi’ne giderek teslim olmuştu. Olayla ilgili olarak aranan milletvekili Yıldız’ın yakını İbrahim Yıldız, halen yakalanamadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli