Arap şeyhi peşmergeye sığındı

14-03-2015
Rûdaw
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – IŞİD’in işgali altındaki Kerkük’ün Havice ilçesinden kaçan bir Arap şeyhi Peşmerge Güçleri’ne telsim olurken, bir IŞİD’li de yakalandı.

 

Rûdaw’ın Kerkük Güney Cephesi’nde bulunan bir peşmerge kaynağından edindiği bilgiye göre, IŞİD'e yardım ettiği belirtilen Haviceli bir Arap şeyhi, bugün peşmergelere teslim oldu.

 

İsmi açıklanmayan Arap şeyhinin Mercedes marka araçla geldiği, üzerinde bir tabanca, 3 adet kalaşnikof ve yüklü miktarda dolar taşıdığı ifade edildi.

 

Öte yandan, Rûdaw’a konuşan Kerkük’ün Batısı ile Dubz Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, Peşmerge Güçleri’nin Gubeybe bölgesinde bir IŞİD’liyi yakaladığını belirtti.

 

Kemal Kerkuki, sözkonusu IŞİD’linin sorgusunun devam ettiğini söyledi.

 

Dün de Gubeybe köyü yakınlarında 18 IŞİD’li yaya olarak peşermge karargahına gelerek teslim olmuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde ise Tuzhurmatu’daki peşmerge komutanı, “Bazı IŞİD’liler peşmergeye teslim olmak istediklerini bize bildirdi ve cevap bekliyorlar. Teslim olmak istemeyenler ise sınırı terkediyor” demişti.

 

Peşmerge komutanı, teslim olmak isteyen IŞİD’lilere şimdiye kadar olumlu bir yanıt vermediklerini, sadece IŞİD’in elindeki sivilleri teslim aldıklarını, örgüt menspuları için Peşmerge Bakanlığı’nın karar vermesi gerektiğini ifade etmişti.

 

26 Şubat’ta da Mahmur Cephesi’nde bir IŞİD’li peşmergelere teslim olmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli